Новини

 

Ушанування пам’яті Олександра Пономарева

21.10.2021

Працівники Київського національного університету імені Тараса Шевченка ушанували пам’ять заслуженого професора Університету, доктора філологічних наук Олександра Пономарева.

 

Відкриття пам’ятника видатному мовознавцеві відбулося на Південному кладовищі під Києвом 20 жовтня 2021 року. У символічній ході пам’яті взяли участь його дружина Раїса Пономарів, колеги, друзі й вихованці Олександра Пономарева.

Присутні ділилися спогадами про Олександра Даниловича, як людину щиру й чуйну, талановитого викладача й уважного наставника. Директор Навчально-наукового інституту журналістики, професор Володимир Різун наголосив на привітності заслуженого, поважаного колеги і його принциповості в мовознавчих питаннях: «У перервах між парами навколо нього завжди збиралися люди – і студенти, і викладачі. І він був з усіма привітний, завжди усміхнений. Не пригадаю, щоб Олександр Данилович сварився на когось. Проте свої принципи й переконання обстоював твердо». Тему коректності й інтелігентності Олександра Пономарева розвинула й завідувачка кафедри мови та стилістики ННІЖ, професорка Наталія Шумарова: «Олександр Данилович був справжнім борцем, але боротися вмів інтелігентно, ніколи не ображав інших». До виступів пам’яті також долучилися вихованці професора Пономарева, його близькі й інші колеги.

Із нагоди відкриття пам’ятника Олександра Пономарева було відслужено заупокійну літію з чином освячення надгробка. Обряд провів священик Православної церкви України, отець Євгеній.

Науково-педагогічний колектив КНУ імені Тараса Шевченка пам’ятає високі професійні здобутки видатного викладача-мовознавця й продовжує розвиток започаткованих Олександром Даниловичем традицій у царині української мови. Представниками Навчально-наукового інституту журналістики зініційовано збір матеріалів для укладання книги спогадів про Олександра Пономарева.

Вічна пам’ять гідній людині!

 

За інформацією ННІЖ КНУ

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024