Новини

 

Співпраця Університету з Уповноваженою Верховної Ради України з прав людини

15.09.2021

Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Офіс Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини зміцнюють співпрацю в галузі прав людини та механізмів їх захисту.

 

Шевченків університет високо оцінює внесок Омбудсман у забезпечення дотримання прав і свобод людини та громадянина по всій території України, зокрема й у сфері забезпечення доступу до публічної інформації. Так, 6 вересня Університет звернувся до Людмили Денісової із проханням у сприянні проведення навчальних тренінгів із питань застосування законодавства про доступ до публічної інформації для співробітників Університету, які виконують функції відповідальних осіб розпорядника публічної інформації. Офіс Уповноваженої оперативно відгукнувся на таке прохання і вже 10 вересня було проведено першу навчальну зустріч.

На тренінгу Віктор Барвіцький, представник Уповноваженого з дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України, зауважив, що «Служба Уповноваженої з прав людини давно співпрацює з Університетом. Експерти КНУ допомагають у роботі над щорічною доповіддю Уповноваженої, спільно опрацьовуємо проблематику, щоб знайти концептуальне, науково обґрунтоване рішення проблем, розв’язати їх у позитивному плані». Наступний тренінг домовлено провести в значно ширшому колі, із залученням співробітників та студентства Університету.

Також Університет підтримує ініціативу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо створення Просвітницького центру з прав людини з метою підвищення рівня обізнаності студентської молоді про права людини та механізми їх захисту.

Популяризація правозахисної діяльності та створення спільного освітнього простору з питань захисту прав і свобод людини й громадянина будуть активно висвітлюватися як на офіційних інформаційних ресурсах Університету, так і в соціальних мережах Уповноваженого ВРУ з прав людини та Секретаріату Уповноваженого:

https://www.facebook.com/office.ombudsman.ua

https://www.facebook.com/denisovaombudsman

https://t.me/denisovaombudsman

https://t.me/ombudsmanua

 

Підписуйтеся на сторінки, діліться інформацією для якомога ширшого привернення уваги до питань дотримання прав і свобод людини й громадянина!

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024