Новини

 

21 листопада в Україні – День Гідності та Свободи

21.11.2020

«7 років тому ми вийшли на Майдан шукати Європу, а знайшли Україну!»

21 листопада українці зі всього світу відзначають День Гідності та Свободи.

 

Важливу пам’ятну дату запроваджено відповідно до Указу Президента від 13 листопада 2014 року. Обрання ж самої дати символічно поєднало дві визначальні події новітньої українській історії, зокрема, початок Помаранчевої революції 2004 року й Революції Гідності 2013 року.

Саме в такі листопадові дні, наприкінці осені 2013 року, наші співвітчизники-українці вийшли на майдани своїх міст, містечок, селищ і сіл, щоб захистити власний цивілізаційний вибір, відстояти демократичні цінності, громадянські права й свободи та національні інтереси України. Українська молодь, а саме студенти Шевченкового університету, завжди були тими, хто боровся за утвердження демократичних цінностей, за розбудову нашої державності. Від часів Революції на граніті, активними співорганізаторами якої виступали студенти КНУ, молодь України відстоює свої права на гідне життя в сильній і незалежній державі. 

Саме тому серед героїв, що поклали свої життя за мирне й успішне майбутнє українців, – чимало студентів і випускників Шевченкового Університету. Тож сьогодні вшановуємо пам’ять героїв. Віримо: правда – за нами, тому – переможемо! Пам'ятаємо – перемагаємо!  

 

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024