Новини

 

Засідання Приймальної комісії КНУ: підсумки 11 вересня

11.09.2020

Зарахування вступників, рекомендованих на навчання до Київського національного університету імені Тараса Шевченка, відбулося на засіданні Приймальної комісії Київського національного університету імені Тараса Шевченка 11 вересня 2020 року.

Участь у засіданні взяли Голова Приймальної комісії, ректор Леонід Губерський, перший проректор Олег Закусило, проректор Володимир Бугров, проректорка Оксана Жилінська, відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич, директори інститутів, декани факультетів та інші співробітники, задіяні у роботі Приймальної комісії.

Відкриваючи засідання, ректор Леонід Губерський зазначив, що «Університет може пишатися цьогорічною кількістю зарахованих абітурієнтів на бакалаврські та магістерські освітні програми. Це свідчить про високу оцінку роботи та довіри до Університету з боку вступників». Ректор подякував усім причетним до вступної кампанії, які у складних епідеміологічних умовах робили все можливе для її успішного проведення.

Приймальна комісія заслухала директорів інститутів та деканів факультетів щодо першої хвилі зарахування вступників на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб за всіма спеціальностями на ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» медичного спрямування. Рішенням Приймальної комісії до Київського національного університету імені Тараса Шевченка було зараховано 2 463 вступники, що майже на 300 осіб перевищує показники минуло року.

Приймальна комісія, за поданням керівників структурних підрозділів, розглянула питання про зарахування вступників на навчання за державним замовленням та за кошти фізичних та/або юридичних осіб на ОС «Магістр». Цьогоріч до КНУ імені Тараса Шевченка зараховано 2 754 абітурієнти, з яких 1472 – за державним замовленням та 1282 – на контракту форму навчання.

Також до Університету було зараховано 25 іноземних громадян з Азербайджану, Білорусі, Грузії, Еквадору, Ірану, Китайської Народної Республіки, Кіпру, Литви, Нігерії, Словаччини, США та Туркменістану.

На завершення засідання, ректор Леонід Губерський зазначив, що друга хвиля зарахувань вступників на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб на вільні місця ліцензійного обсягу відбудеться 15 вересня 2020 року, а вже 17 вересня у першокурсників бакалаврських та магістерських програм розпочнеться навчальний рік. Також ректор нагадав, що до 23 жовтня 2020 року продовжується прийом заяв від вступників з непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей та тимчасово окупованих територій Криму.

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024