Новини

 

Телеміст «Від України – Китаю із вдячністю»

31.07.2020

31 липня у Центрі інноваційного розвитку КНУ імені Тараса Шевченка відбувся телеміст «Від України – Китаю із вдячністю» з нагоди отримання Університетом гуманітарного вантажу для протидії COVID-19.

 

В урочистому зібранні взяли участь:

Від Посольства України в КНР:

Сергій Камишев, Надзвичайний та Повноважний Посол України в КНР; Андрій Сергієнко, Радник з економічних питань; Андрій Вєшкін, Перший секретар.

Від Посольства КНР в Україні:

Ван Дадзюнь, Перший секретар Посольства КНР; Лю Тай, Третій Секретар Посольства КНР.

Від компанії «Голден Еґ» (“Golden Egg”):

Лі Люмінь, директор; Чан Сі Цо, директор українського представництва; Богдан Андрющенко, регіональний директор.

Від компанії «Сіпей» (“Xipei Education”):

Мао Іфей, генеральний директор.

Від Інституту Конфуція:

Олександр Гончаренко, директор Інституту Конфуція; Сунь Ке Вень, заступник директора Інституту Конфуція.

Від Київського національного університету імені Тараса Шевченка:

Леонід Губерський, ректор; Петро Бех, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки); Олександр Рожко, проректор з науково-педагогічної роботи (перспективний розвиток); Світлана Березіна, директорка Центру інноваційного розвитку.

 

У вітальній промові ректор Леонід Губерський сказав: «Ми вдячні нашим китайським партнерам за таку вагому для нас допомогу – гуманітарний вантаж для протидії COVID-19». Також Леонід Васильович зауважив, що тільки спільними зусиллями ми здолаємо пандемію і повернемося до звичного життя з відкритими кордонами, зможемо й надалі розширювати співпрацю між ЗВО двох країн.

«Знаємо, що Надзвичайний та Повноважний Посол України в КНР Сергій Камишев доклав максимум зусиль, аби цей вантаж був доставлений в Україну», – зазначив ректор, оголошуючи подяку та передаючи пам’ятну медаль Університету Пану Послу.

Подяки від Університету Шевченка також було оголошено компаніям Голден Еґ (Golden Egg), Сіпей (Xipei), Адміністрації Сяошанського району.

Урочистості продовжилися врученням сертифікатів надання гуманітарної допомоги Університету та спільним фото.

 

Китай – це перша країна світу що зіткнулася COVID-19. Подолавши недугу в своїй країні, КНР допомагає іншим у боротьбі з вірусом. Гуманітарний вантаж для протидії COVID-19, що прибув до України з Пекіну, є підтвердженням стратегічного партнерства наших держав і плідної Україно-Китайської дружби.

 

Фото – Тетяна Василик

Центр комунікацій

 

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024