Новини

 

Радіофізика для миру та безпеки

30.06.2020

Науковці факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем КНУ разом з дослідниками з Греції, Німеччини, Франції, Іспанії, Угорщини та України (НТУУ КПІ імені Ігоря Сікорського) виграли спільний Грант НАТО SPS G5792 `Spintronic Devices for Microwave Detection and Energy Harvesting Applications` в рамках програми Science for Peace and Security із загальним обсягом фінансування 300 тис. євро (науковий співкерівник гранту від КНУ – завідувач кафедри нанофізики та наноелектроніки, доктор фізико-математичних наук, професор Олександр Прокопенко).

Наукова тематика гранту стосується розробки високоефективних спінтронних пристроїв на основі L10-матеріалів з сильною анізотропією для детектування мікрохвильових сигналів і перетворення мікрохвильової енергії. Подібні спінтронні пристрої мають суттєві переваги порівняно з традиційними напівпровідниковими детекторами. Завдяки цим перевагам спінтронні системи активно досліджуються в світі та починають широко впроваджуватись в тих галузях техніки, які вимагають підвищеної надійності, енергоефективності та автономності, зокрема, в стандартних і спеціальних системах безпеки, пристроях і системах Інтернету речей, системах радіорозвідки та радіоелектронної боротьби, системах протиракетної оборони тощо.

За кошти гранту планується придбання сучасного експериментального обладнання, а також підтримка наукових досліджень студентів і молодих науковців.

Вітаємо міжнародний колектив учених з одержанням Гранту НАТО і бажаємо успіхів у його виконанні!

За матеріалами пресцентру ФРЕКС

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024