Новини

 

Новий рік в Університеті розпочався з засідання Вченої ради

14.01.2020

13 січня 2020 року відбулося перше у цьому році засідання Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка. 

Голова Вченої ради ректор Леонід Васильович Губерський тепло привітав усіх членів ВР і присутніх на засіданні з Новорічними святами та побажав їм міцного здоров’я, родинного благополуччя, наснаги у науковій та викладацькій діяльності. Засідання було розширеним. На нього були запрошені керівники  факультетів/інститутів, завідувачі кафедр, науковці, співробітники НДЧ. 

Ректор також привітав нагороджених та вручив Відзнаки Вченої ради, що присуджуються за особливі заслуги перед Університетом,

Фрицькому Ігорю Олеговичу, доктору хімічних наук, професору, завідувачу кафедри фізичної хімії хімічного факультету;

Хоменко Ірині Вікторівні, доктору філософських наук, професору, завідувачу кафедри логіки філософського факультету;

Сидоренко Наталії Миколаївні, доктору філологічних наук, професору, завідувачу кафедри історії журналістики інституту журналістики;

Тищенку Костянтину Миколайовичу, доктору філологічних наук, професору кафедри мов і літератур Близького та Середнього Сходу інституту філології.

Леонід Губерський  вручив також Атестат професора кафедри державного управління доктору політичних наук, завідувачу кафедри державного управління Неліпі Дмитру Васильовичу; диплом доктора економічних наук ректор вручив доценту кафедри міжнародного бізнесу інституту міжнародних відносин Приятельчук Олені Анатоліївні.

 

Загалом же значна частина засідання була присвячена головному питанню порядку денного «Науково-дослідницькій роботі в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за 2019 рік і завдання на 2020 рік». Доповідь, яку було всебічно і активно обговорено на засіданні, зробив проректор КНУ з наукової роботи Віктор Мартинюк.

 

Ректор Леонід Губерський, виступаючи в обговоренні, звернув увагу на нові підходи держави у фінансуванні наукової діяльності ЗВО, що базується на  її результатах, жорсткої конкуренції, що посилюється у зв’язку зокрема й із запровадженням конкурсної системи, а також реальних вимог і завдань, що постають перед науковими колективами. «Ми повинні і зобов’язані демонструвати вищий рівень роботи. Це справа нашої честі як флагмана вітчизняної освіти», - наголосив ректор.

 

На засіданні Вченої ради було розглянуто також низку поточних питань.

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024