Новини

 

Студмістечко Університету готується до поселення

09.08.2019

Щороку Шевченків університет приймає на навчання, як правило,  найкраще підготовлених вступників з різних областей України. У Правилах прийому до КНУ зазначено, що іногородні студенти денної форми навчання за поданнями факультетів та інститутів забезпечуються проживанням у гуртожитку за наявності вільних місць.

Чи готові вже приймати цьогоріч на поселення новоспечених студентів ми поцікавилися у директора Студентського містечка  Ірини Іванівни Лібак.

«На сьогодні Студентське містечко Університету складається з 20 гуртожитків, а це означає що тут можуть проживати 8000 студентів. Над тим, щоб кожному з них жилося комфортно, ми працюємо щоденно», зазначає директор. Вона зауважила, що  більшість гуртожитків до поселення готові, а в деяких ремонтні роботи завершуються. 

За її словами,  в гуртожитках проведено поточні  ремонтні роботи місць загального користування (фарбування кухонь, коридорів, читальних кімнат, кімнат для умивання,  тощо) замінено електричне обладнання та сантехніку. Проведено ремонти в спортивних залах. Облаштовано кімнати самообслуговування «клінінг рум». 

Ірина Іванівна також розповіла, що в деяких гуртожитках проведено капітальні ремонти: «У сьомому    капітальний ремонт душової на 5 поверсі, у 12 гуртожитку до кінця серпня завершиться  капітальний ремонт санвузлів, душових, тамбурів з 1 по 9 поверхи, а це  18 житлових блоків.  У  другому –завершено капітальний ремонт холу,  коридорів першого поверху та 5 санвузлів житлових блоків. Облаштовано зони відпочинку та відновлено асфальтне покриття навколо гуртожитку № 19. Це лише частина того, що робиться завдяки злагодженій роботі усіх університетських підрозділів та всебічній увазі й допомозі ректора університету Леоніда Губерського. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб студенти, які вже навчаються і ті, які прийдуть у вересні «гризли, як мовиться, граніт науки у комфортних умовах»,  підкреслює Ірина Лібак.  

Підтверджують слова Ірини Іванівни й студенти. «Знаєте, про гуртожитки можна багато наслухатися. Коли три роки тому довелося поселятися була готова до всього. Та виявилося, що тут добре, чисто, затишно.  Щороку в літній період проводяться ремонтні та оновлювані роботи як у самому гуртожитку, так і на всій території студмістечка. Так недавно встановили тенісний стіл та спортивний комплекс вуличних тренажерів. У нас чітко дотримуються правил, щодо розміру житлової площі, що надається в гуртожитку для однієї людини (не менше 6 м² на одну особу).  Тому тим, першокурсникам, які поселятимуться остерігатися нічого»,   зазначила студентка історичного факультету Катерина Зуденкова.

Нагадаємо,  що у 2018 році понад  2500 студентів подали заяви на поселення до гуртожитків. На вересень 2018 року було поселено 1978 першокурсників. Решта охочих отримали місця у гуртожитках протягом двох наступних місяців.

Голова студентського парламенту Владислав Сасін розповів, що відповідно до наказу про поселення до 21 серпня 2019 року на сайті студмістечка studmisto.knu.ua будуть опубліковані списки студентів, які отримали ордер на поселення в гуртожитки. До цього декани/директори факультетів/інститутів подають списки студентів, які отримали відповідний ордер, для ОС «Бакалавр»  до 15 серпня та 20 серпня   для ОС «Магістр». Списки студентів, які отримали ордер на поселення в гуртожитки, також будуть опубліковані на офіційних джерелах органів студентського самоврядування. Фактичне ж поселення для бакалаврів та магістрів розпочинається з 27 серпня і завершується 31 серпня 2019 року.  

Якщо студент є в списках на поселення (№ гуртожитку та № кімнати буде зазначено в списку на поселення), він повинен звернутися саме в той гуртожиток.  Там дадуть тимчасову перепустку та інструкцію з подальшими діями.

Перелік документів, які потрібно надати завідувачу гуртожитку:

Оригінал довідки про проходження флюорографічного огляду, який пройдено не більше року тому (дану довідку необхідно пред’явити в студентській клініці, що за адресою: м. Київ, вул. Ломоносова, 36).

Фотокартки 3 x 4 — 3 шт.

Копія квитанції про сплату за проживання вибраного періоду згідно з умовами Договору.

Завідувач гуртожитку проведе інструктажі з Техніки безпеки та ознайомить із  Правилами внутрішнього розпорядку в студентських гуртожитках (під особистий підпис), видасть ключ від кімнати, у яку студент був направлений Комісією з поселення.

Владислав підкреслив, що цього року органи студентського самоврядування беруть активну участь у кампанії з поселення. «Адже від її першого дня консультанти готові допомогти усім охочим студентам підготувати необхідні документи для поселення, надати інформацію стосовно перебігу кампанії тощо. Також згідно з наказом про поселення усі рішення, пов‘язані з перебігом кампанії, ухвалюються за участі представників студентського самоврядування, адже до комісій з поселення структурних підрозділів Університету, окрім представника адміністрації, входять голова студентського парламенту, голова студентської ради гуртожитку. Ми працюємо і раді допомогти кожному студенту швидко поселитися і освоїтися у студентському містечку»,  сказав він.

Прес-центр

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024