Новини

 

Семінар для освітян «Система оцінювання якості освіти у Франції» – у КНУ

03.07.2019

 

 

Про особливості освітнього процесу у Французькій Республіці, про стандарти й принципи оцінювання якості французької освіти дізнавалися й дискутували учасники дводенного семінару для освітян, організованого в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

 

Цікава й важлива подія відбувалася в головному навчальному корпусі Університету 3–4 липня 2019 року. Співорганізаторами семінару виступили представники КНУ, співробітники Державної служби якості освіти України та працівники Посольства Франції в Україні.

Участь у роботі семінару від імені адміністрації Університету брав і проректор з науково-педагогічної роботи КНУ. У вітальному слові до українських освітян Володимир Бугров наголосив: «Від імені всього колективу КНУ імені Тараса Шевченка хочу подякувати вам за участь у цьому важливому освітньому семінарі. Частину свого вільного часу ви присвячуєте важливим аспектам якості освіти – і це заслуговує на щиру повагу. Нехай здобуті упродовж семінару знання принесуть вам цінний досвід і корисні практичні навички, щоб із початком нового навчального року кожен із вас доклав якнайбільше зусиль, аби талановита українська молодь здобувала освіту саме в нашій державі й у подальшому старанно працювала задля її процвітання!». Окрім того, присутні заслухали теплі вітальні промови від Ізабель Дюмон, Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні, та Руслана Гурака, голови Державної служби якості освіти України.

Під час дводенного семінару для освітян усебічно розглядалися такі аспекти освітньої системи Французької Республіки, як базові принципи й глобальна структура освіти, роль органів місцевого самоврядування у Франції в забезпеченні освітнього процесу, адміністративна структура французьких навчальних закладів, а також державна політика у сфері оцінювання системи освіти у Франції, інспектування й управління кар’єрним зростанням французьких учителів. Працівники Державної служби якості освіти України оприлюднили важливі тематичні доповіді щодо формування системи забезпечення якості освіти та сертифікації педагогічних працівників в Україні.

Учасники освітнього семінару мали можливість обговорити презентовані доповіді й проекти, поділитися цінним особистим досвідом та поставити доповідачам актуальні й непрості запитання зі сфери освіти.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024