Новини

 

Людмила Асламова як експерт МАГАТЕ представила КНУ на міжнародному форумі

03.07.2019

Директор Навчально-наукового центру радіаційної безпеки Київського національного університету імені Тараса Шевченка Людмила Іванівна Асламова з 25 червня по 29 червня 2019 року взяла участь у роботі 8-го Євразійського радіологічного форуму, що відбувся в Республіці Казахстан (м. Нур-Султан). Його провели Казахстанське радіологічне товариство спільно з Міжнародним Агентством з Атомної Енергії (МАГАТЕ)

Л.І.Асламова отримала статус експерта МАГАТЕ, успішно склала іспит департаменту безпеки ООН, що дало можливість взяти участь (у якості експерта/лектора МАГАТЕ) в  роботі цього поважного заходу.

Під час роботи 8-го Євразійського радіологічного форуму опрацьовувалися сучасні вимоги з якості та безпеки при медичному опроміненні, зокрема: розробка навчальних програм з підготовки медичних фізиків,  відповідальних за радіаційну безпеку тощо. Особливу увагу  приділяли питанням зменшення радіаційного опромінення персоналу та пацієнтів при інтервенційній радіології.

Участь у форумі взяли понад 300 фахівців з 28 країн світу. Це були провідні радіологи, клінічні медичні фізики та вчені з провідних наукових центрів Європи, Азії, Індії, Росії. Київський національний університет імені Тараса Шевченка було представлено Асламовою Л.І - директором Навчально-наукового центру радіаційної безпеки університету, яка успішно виступила з доповіддю «Імплементація системи підтвердження кваліфікації та сертифікації медичних фізиків, експертів з радіаційного захисту».

За оцінками учасників та організаторів, зазначений міжнародний форум пройшов на найвищому рівні та був надзвичайно корисним щодо отримання нових знань. Всі завдання МАГАТЕ були успішно виконані у повному обсязі.

                                                                                                                                                      Прес-центр

 

 

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024