Новини

 

Досвід проектів Еразмус+ та Темпус для журналістської освіти в університеті

20.06.2019

В Інституті журналістики відбувся семінар для викладачів із написання навчальних програм у рамках проекту Європейського союзу Erasmus+ KA2 DESTIN.

 

Досвідом напрацювання програм за стандартами Євросоюзу поділилася доцент кафедри прикладної статистики факультету комп’ютерних наук та кібернетики, кандидат фізико-математичних наук, доцент Ірина Розора.

 

Вона представила навчальні програми, здійснені на попередніх проектах, – TEMPUS ALIGN “Досягнення та регулювання балансу між освітніми програмами та кваліфікаційними рамками”, Erasmus+ KA2 QUAERE “Система забезпечення якості освіти в Україні: розвиток на основі ENQA стандартів та рекомендацій”. Ці проекти реалізувалися у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за підтримки ЄС.

 

Не зайве нагадати, що DESTIN означає Journalism Education for Democracy in Ukraine: Developing Standards, Integrity and Professionalism або “Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність і професіоналізм”. Цей проект спрямований на вдосконалення і розвиток вітчизняної журналістської освіти – оновлення навчальних планів та програм із журналістики (бакалаврат і магістратура), їх наближення до стандартів ЄС, покращення працевлаштування студентів-журналістів, їхньої міжнародної мобільності та поширення медіаграмотності в суспільстві. DESTIN втілюється за підтримки програми Європейського союзу Еразмус+ за напрямом КА2 – зміцнення потенціалу вищої освіти.

 

За матеріалами Інституту журналістики

Прес-центр

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024