Новини

 

Юридичний факультет налагоджує співпрацю з Ощадбанком

11.06.2019

Кафедра фінансового права юридичного факультету співпрацюватиме з АТ «Ощадбанк». Про це 11 червня 2019 року під час робочої зустрічі домовились завідувач кафедри Надія Пришва та Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

 

У ході зустрічі, в якій взяв участь і декан юридичного факультету Іван Гриценко, було продемонстровано результати діяльності кафедри за останні роки, презентовано низку монографій та підручників з фінансового права, авторами яких є викладачі кафедри, знані фахівці у галузі.

 

Під час розмови учасники обговорили напрямки співпраці між науковцями кафедри та Ощадбанком. Керівник банку цікавився можливістю проведення правової експертизи нормативно-правових актів фахівцями юридичного факультету в цілому і кафедри зокрема. Цікавою для обох сторін була пропозиція залучення до викладацької діяльності практиків з юридичної служби банку.

 

«Я розумію наскільки навчальний процес потребує змін. Оскільки зараз акцент у викладанні, в першу чергу, повинен робитися саме на практичному застосуванні. Теорія повинна бути пліч-о-пліч з практикою. Концентрація уваги студентів буде більшою, якщо вони розумітимуть практичну цінність того, що вивчають. І, можливо, в цьому аспекті співпраця з Університетом і кафедрою та нашим банком, який активно практикує і має безпрецедентні кейси, виллється у ті практичні кроки, які стануть у пригоді, перш за все, студентам», – наголосив Андрій Пишний.

 

Така співпраця між науковцями і практиками, на думку Надії Пришви, можлива і під час написання посібників та підручників, що прискорить донесення до студентів практичних кейсів із застосування змін у фінансовому законодавстві.

 

У процесі спілкування багато говорили про Лідію Костянтинівну Воронову, яка для більшості присутніх стала «хрещеною матір’ю» в професійному житті. Лідія Костянтинівна була фундатором української школи фінансового права. Сотні вчених вдячні їй за єдині концептуальні підходи, фундаментальність, оперативну реакцію на виклики сучасності, повагу до наукових традицій і їх творче переосмислення. Згадуючи своє навчання в Чернівецькому державному університеті, де Лідія Костянтинівна була однією з тих професорів Київського університету імені Тараса Шевченка, які допомагали відроджувати юридичний факультет, Андрій Пишний говорить: «Вона для мене стандарт, якому я намагаюся завжди відповідати. Толерантна, глибока, з повагою і до науки, і до студентів, і з розумінням статусу викладача. Її лекції – це те, що ми відвідували з величезним задоволенням. Вона була вимогливим викладачем, але при цьому викликала неабияку повагу. Разом з тим повагу до предмету. Тому ми намагалися не осоромитися перед нею».

 

У пам'ять про свого вчителя голова правління Ощадбанку вирішив запровадити стипендію імені Лідії Воронової кращому студентові кафедри фінансового права. Присутні підтримали цю пропозицію і натомість запропонували проводити щорічні наукові читання пам’яті професора Воронової.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024