Новини

 

Практичні майстер-класи для школярів від ННЦ «Інститут біології та медицини»

21.05.2019

18 травня в ННЦ «Інститут біології та медицини» стартував проект «Практичні майстер-класи для школярів».

 

«Ми постійно знаходимось у творчому пошуку, намагаючись знайти нові ефективні форми профорієнтаційної роботи. «Почути - добре, побачити - краще, а найкраще спробувати самому» – розуміння цієї простої істини надихнуло нас на розробку та запуск нового проекту: «Практичні майстер-класи для школярів», – говорить співорганізатор заходу Олексій Савчук, завідувач кафедри біохімії.

 

Програма дебюту проекту була насиченою та різноманітною. Майбутні біологи змогли спробувати свої сили у захопливих майстер-класах: «Гербарій від Колумба до сьогодення», «Фантастичний водний мікрокосмос гідробіонтів», «Біотехнологія навколо нас», «Мікроорганізми – друзі і вороги, красуні і чудовиська» тощо. Такі тренінги наочно продемонстрували майбутнім абітурієнтам переваги навчання в КНУ та привабливість освітніх програм, за якими здійснюється підготовка студентів в ННЦ «Інститут біології та медицини». Не менш важливо, що школярі (а їх зареєструвалося більше ніж 50) мали змогу відчути себе юними біологами-експериментаторами, спробувати на практиці, що таке Біологія!

 

Інститут традиційно приділяє велику увагу профорієнтаційній роботі серед школярів, залучаючи до неї не лише науково-педагогічних працівників, але й студентів.  Серед найбільш популярних заходів, що проводяться в Інституті вже не перший рік, можна вважати Всеукраїнську біологічну школу «Від теорії до практики один крок», Всеукраїнську акцію «Біологія – наука майбутнього», Всеукраїнську учнівську олімпіаду з біології та Всеукраїнський біологічний турнір для школярів. В Інституті переконані, що  подібні заходи сприяють формуванню нового покоління студентства, яке свідомо обирає свій шлях.

 

За матеріалами Наталії Скрипник,

ННЦ «Інститут біології та медицини»

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024