Новини

 

Екологічний проект Інституту журналістики шириться Університетом

15.05.2019

7 травня активісти волонтерського екоруху Інституту журналістики «Зелений інститут» презентували свій соціальний проект на економічному факультеті, готуючи ґрунт для створення там нового еко-осередку.

 

Студентів кафедри підприємництва перш за все цікавило як зародився проект, як залучати активістів, як взаємодіяти з викладачами та адміністрацією, щоб запроваджувати еко-інновації на масштабнішому рівні? Зараз ЕКО-рух набирає обертів, тому можна очікувати, що в наступному навчальному році Київський національний університет імені Тараса Шевченка чекатимуть активні екологічні зміни.

 

«30 травня ми плануємо взяти участь у заході для пошуку інвесторів, який організовує Інститут міжнародних відносин КНУ. Наш еко-проект змагатиметься за інвестора, й завдяки інвестиціям «Зелений Інститут» зможе встановити не тільки бокси для макулатури, а й, наприклад, почати сортувати інше сміття й отримувати не іміджеві, а економічні вигоди!» – ділиться планами pr-менеджерка проекту «Зелений інститут журналістики», студентка 2 курсу РЗГ Анастасія Откидач.

 

«Зелений інститут» радий вийти за межі локального проекту, маючи 9-ти річний досвід. Активісти готові допомагати іншим студентським осередкам започатковувати екологічні ініціативи.

 

Довідково: 9 років в Інституті журналістики діє екологічний студентський проект «Зелений інститут». Він зародився на практичних заняттях з предмету «Організація роботи прес-служби». За цей час було зібрано 5,5 тон макулатури, отримані кошти передано 5 соціальним закладам та студентам КНУ – бійцям АТО. У 2018 вперше проведено Еко-вечірку, до участі в ній студенти-піарники «Зеленого інституту» залучили спікерів лідерів еко-руху України: Україна без сміття, Let's do it Ukraine, Ozero. 15 квітня відбулася Еко-вечірка 2.0, яку підтримали 7 партнерів: ГК «Фокстрот», PepsiCo Ukraine («Садочок»), правильна кав’ярня Hack cafe, кафе-магазин здорової їжі «Без сахара», Перший туристичний центр, косметичні бренди Sabo shampoo та Boutique Sapo.

 

Каміла Масенко, студентка 2 курсу РЗГ,

Інститут журналістики

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024