Новини

 

Викладачі-психологи КНУ в журі міжнародного конкурсу

12.02.2019

 5-8 лютого 2019 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді м. Києва відбувся національний етап Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ІSEF 2019. Організатори конкурсу МОН України та Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді за підтримки Громадської організації«Спілка освітян України».

 

Кілька років поспіль факультет психології КНУ імені Тараса Шевченка долучається до оцінювання результатів інтелектуальних змагань школярів у царині психологічної науки, спрямовуючи досвідчених науково-педагогічних працівників для роботи у складі журі конкурсу. Цього року до складу журі секції «Психологія» увійшли доктор психологічних наук, професор Льовочкіна А. М. – Голова журі, а також кандидати психологічних наук Вакуленко О. Л., Дембицька Н. М. і Романова Ю. В.

 

Цього року на конкурс було представлено 70 робіт молодих українських науковців. Психологічна тематика проектів була досить розмаїтою. Молодь переймається сьогодні проблемами вікової психології. На часі питання агресивної поведінки підлітків та її впливу на міжособистісні стосунки, взаємозв’язку самоакцептації підлітка з його позицією в булінгу, розвиток асертивності учнівської молоді для профілактики булінгу, впливу альфа-тренінгу на індекс агресії та ворожості дівчат-підлітків) інші психологічні ризики.

 

Національний етап Конкурсу проходив у формі очного постерного захисту наукових проектів та наукового інтерв’ю з представниками журі. Оцінювали знання експерти-професіонали, представники провідних українських науково-дослідних установ та вишів.

 

2019-го року переможцями суперфіналу Конкурсу в секції «Науки про людину» стали Харасахал Ольга, учениця 11 класу КЗ «Маріупольський технічний ліцей» Маріупольської міської ради Донецької області і Малюк Наталія, учениця 11 класу Українського медичного ліцею Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця. Вони здобули право представляти свої проекти на Всесвітньому фіналі міжнародного конкурсу Intel ISEF, що відбудеться з 12 по 17 травня 2019 року в Арізоні (США), а також отримали можливість представляти Україну на інших міжнародних конкурсах.

 

За матеріалами асистента кафедри психології розвитку,

кандидата психологічних наук Дембицької  Н. М.

Прес-центр

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024