Новини

 

У Лунотеці презентували успішний український стартап Delfast

08.02.2019

Про міжнародні можливості для українських розробників, про важливість детального бізнес-обґрунтування своєї ідеї та про помилки, котрі допомагають удосконалити успішну розробку дискутували в Лунотеці студенти КНУ імені Тараса Шевченка.

 

На зустріч зі студентами представники Асоціації студентів КНУ запросили відомого українського винахідника-стартапера Данила Тонкопія, який поділився досвідом створення найкращого електробайка у світі. Захід відбувся 06 лютого 2019 року в Лунотеці, а учасниками дискусії стали всі зацікавлені стартапами й технологічними розробками студенти Університету.

Спікер оповів про власний досвід створення проекту швидкої доставки Delfast, що переріс із часом у проект із виробництва потужних сучасних електробайків. Винахід електротранспорту Delfast, що наразі проїздить на одній зарядці близько 380 кілометрів, став можливим завдяки співпраці людей, які вірили в цю розробку і її можливості. Данило Тонкопій поділився із гостями заходу: «Після років практики я переконаний: варто не просто вигадувати щось (це може не спрацювати), а вирішувати якусь проблему. Щойно ви беретеся за це, як виявляєте, що є безліч клієнтів, готових платити за таке рішення». Український стартапер порадив учасникам заходу не боятися помилок і ніколи не спинятися на одержаному результаті, бо за кожним успішним проектом завжди приховується безліч не вельми вдалих спроб його розробників. На прикладі електробайка Delfast Данило Тонкопій розповів, із якими ідеями та якими продуктами доцільніше виходити на міжнародні площадки зі збору коштів і пошуку інвесторів; як краще рекламувати свій винахід і на яких етапах розробки слід звертатися за фінансовою підтримкою винаходу до потенційних клієнтів. Спікер охоче відповідав на численні запитання слухачів, допомагав гостям усвідомити всі ризики й потенціал їхніх проектів, а також поділився планами щодо подальшого розвитку проекту Delfast.

Гості публічної лекції Данила Тонкопія мали нагоду не лише одержати практичні поради від справжнього експерта зі сфери стартап-проектів, а й обмінятися зі спікером контактами для подальшої роботи над власними винаходами.

 

Довідково: Данило Тонкопій займається розробкою стартапів уже багато років. У його доробку декілька проектів: українська книга відгуків про товари й послуги Best.ua, мобільна гра із доповненою реальністю X-Rift, казахстанська онлайн-площадка mp.kz, що дозволяє порівнювати ціни на продукти, система пошуку по телебаченню adlog.tv. Наразі найбільш успішною своєю розробкою Данило Тонкопій вважає стартап Delfast, що є сервісом швидкої доставки й водночас – розробкою потужних українських електробайків.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024