Новини

 

Магістр ННІ «Інститут геології» КНУ пройшов навчання у МАГАТЕ

06.12.2018

Студент першого курсу магістратури кафедри гідрогеології та інженерної геології ННІ «Інститут геології» Дмитро Матросов взяв участь у навчальному курсі «Training course on the Use of Noble Gases in Hydrological Studies», який тривав у штаб-квартирі Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) з 29 жовтня по 2 листопада 2018р.

 

Під час навчання були розглянуті теоретичні засади аналізу концентрації благородних газів та використання розрахунків їхніх результатів на реальних прикладах; використання різних типів мас-спектрометрів, проведені польові заміри та обґрунтовані особливості відбору проб.

Також студент відвідав Сейберсдорфську лабораторію МАГАТЕ для ознайомлення з роботою наукового обладнання та відбору проб.

Разом з Дмитром навчання проходили фахівці з Алжиру, Аргентини, Бразилії, Індії, Індонезії, Марокко, Філіппін, Таїланду та Тунісу, що сприяло обміну науковим досвідом та встановленню взаємозв’язків для майбутньої співпраці.

В останній день курсу учасники мали можливість зробити доповідь чи презентацію власних досліджень. Дмитро Матросов виступив з презентацією про просторовий розподіл тритію в ґрунтових водах біля Чорнобильської АЕС. Було продемонстровано зміну напряму розповсюдження тритію після виведення з експлуатації водойми-охолоджувача після встановлення об’єкта «Укриття». Презентація викликала жвавий інтерес серед викладачів та слухачів.

Прес-центр

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024