Новини

 

«Тенденції імплементації європейських соціальних стандартів з питань прав осіб з інвалідністю»

05.12.2018

Під такою назвою 3 грудня 2018 року на юридичному факультеті КНУ імені Тараса Шевченка відбувся всеукраїнський круглий стіл. 

Організатори заходу –  Центр проблем імплементації європейського соціального права, кафедра трудового права та права соціального забезпечення юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка,  ВГОІ «Інститут реабілітації та соціальних технологій».

Почесний Голова ВГОІ «Інститут реабілітації та соціальних технологій», доктор юридичних наук  Костюк В.  Л. зазначив, що тематика круглого столу спрямована на розвиток в Україні інклюзивного суспільства та держави, де кожна людина, у тому числі особи з інвалідністю, будуть почувати себе гідно.  

Відомий громадський діяч, радник Почесного голови ВГОІ «Інститут реабілітації та соціальних технологій» Силантьєва І. В. наголосила на важливості організації та проведенні системних соціальних реформ,  посиленні прав людей з інвалідністю.

Про важливість розгляду проблем щодо забезпечення прав людей з інвалідністю через призму європейської соціальної моделі  розповів  провідний юрист Центру проблем імплементації європейського соціального права, доктор юридичних наук, доцент Севрюков  Д.  Г.  

 Професор  кафедри трудового права та права соціального забезпечення КНУ, доктор юридичних наук, доцент Тищенко О. В. у своїй доповіді вела мову про належний соціальний захист осіб з розладами психічного здоров’я. Вона звернула увагу на необхідність належної соціалізації таких осіб.

Провідний фахівець Центру проблем імплементації європейського соціального права, асистент кафедри трудового права та права соціального забезпечення, кандидат юридичних наук Сахарук І. С.   доповіла про правовові засади  забезпечення гідної праці осіб з інвалідністю через призму міжнародних стандартів,  підкресливши важливість забезпечення доступності ринку праці для таких людей.

Також під час круглого столу обговорено питання  соціального захисту військових з інвалідністю у контексті міжнародного досвіду (доповідач провідний фахівець Центру проблем імплементації європейського соціального права, кандидат юридичних наук Мотрич А. І. ) та ключову роль права на охорону здоров’я у системі соціального захисту осіб з інвалідністю (доповідач в.о. голови Київського міського осередку ВГОІ «Інститут реабілітації та соціальних технологій», студент 4-го курсу Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія»   Костюк Ю. В.) 

Заслухавши та обговоривши всі доповіді,  учасники круглого столу зазначили, що  зараз надзвичайно важливо виробити дієву модель імплементації європейських соціальних стандартів щодо прав осіб з інвалідністю, ураховуючи  норми Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю (2006р.).

 

За матеріалами юридичного факультету

 

Прес-центр

 

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024