Новини

 

СТУДЕНТИ СТВОРЯТЬ ВЛАСНУ ДЕРЖАВУ У КИЄВІ

01.06.2007

22-24 червня у Гідропарку буде проведено унікальний студентський фестиваль Студентська Республіка.
Мета проведення фестивалю – створити справжню країну, де творити, керувати та діяти будуть студенти Києва.

Студентська Республіка - щорічний студентський фестиваль, який з 1998 року для проводиться для студентів столиці. Щоразу Республіка збирає не менше 5 000 учасників, гостей та глядачів. Це креативний та вільний фестиваль, під час якого учасники створюють країну мрії власними зусиллями та діями.

Стати учасником Студентської Республіки може будь-хто з студентів Києва. Для цього варто тільки об’єднатись у команду(мінімум 3 людини), або просто прийти на фестиваль у якості глядача.

Головна інтрига Студентської республіки - максимально наближена до реальності політична гра. Громадяни шляхом прозорого голосування обирають студентського мера та студентський магістрат. Не обходиться без справжніх дебатів, передвиборчої компанії та об’єднання у коаліції.
Як у справжньої демократичної держави, у Студреспубліці діє своя валюта – шари. Учасники можуть заробляти шари: надавати послуги, створювати підприємства, найматися на роботу. І звичайно ж, витрачати чесно зароблені гроші. Республіка має власні мас-медіа - газети, журнали, та інформаційні агенції.

Та студенти не люблять довго займатись серйозними справами, бо не менше люблять відпочивати і розважатись. Тож розважальна програма буде насиченою та цікавою. За тиждень до „Студентської Республіки” стартує фут-квест Києвом. Під час фестивалю відбудеться ряд субфестивалей: турнір з „Мафії”, фестиваль КВН, конкурс „Міс та Містер Студентської Республіки”, Квест-фубфест, дискотеки та оупен-ейр-батл між найкращими діджеями столиці. У гості до студреспубліканців завітають відомі люди України. Особливо відважні громадяни Республіки зіграють у футбол проти команди зірок.

Традиційно організаторами проекту виступають Народно-демократична ліга молоді, Спілка ініціативної молоді та Студентська рада Києва. Фестиваль проводиться за підтримки Головного Управління у справах сім”ї та молоді КМДА.

Реєстрація команд: studresp@ukr.net, http://www.studrespublika.kiev.ua/

Контактна особа:
прес-секретар Студентської Республіки Мар’яна Манакова
тел.: 80505555850, stydresp@gmail.com


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024