Новини

 

Виcтавка картин Олександри Гордієць "Наздоганяючи обрій"

20.04.2007
Київський Національний університет імені Тараса Шевченка
Галерея «Університет»
Адреса: вул. Володимирська, 60, Червоний корпус
Контактний телефон 239 34 33
крім неділі та святкових днів
Виставка проходить з 19 квітня по 19 травня 2007 року.

Відкриття відбудеться 24 квітня о 18 годині

Олександра Гордієць

“Наздоганяючи обрій”

живопис

Галерея "Університет" представляє персональну виставку молодої київської художниці Олександри Гордієць. На ній представлено близько 60 пейзажів, створених за останні кілька років, і які досі ще не були запропоновані широкому глядацькому загалу. В цьому, власне, і полягає концепція виставки. Все життя від народження людина бачить перед очима навколишній світ, аж до обрію. Дитина росте, ростуть її можливості, а разом з ними і непереборне бажання зазирнути за свій обрій...

Пейзажні роботи - результат численних подорожей Україною та щирого захоплення художницею світом навколо неї. Свіжість сприйняття, вміння вдихнути піднесений сонячний настрій в простий буденний мотив, чи сповнити поезією куточок старого міста примушують їх ожити під вправним пензлем Олександри. Яких струн душі торкаються ці образи, що повертають глядача в дитинство, відправляючи у мандри найпотаємнішими стежками пам'яті?

Творча манера художниці поєднує точність в зображенні архітектурних мотивів з художньою імпровізацією, де кожна деталь працює на створення емоційної напруги, на відтворення духу місця, де живуть спогади і блукають тіні минулого. її пейзажі сповнені самим життям. Це враження підсилюється динамічністю письма, використанням чистих кольорів, тонким нюансуванням співвідношень кольору і тону. Але хіба пояснять ці технічні прийоми, звідки з'являється відчуття солоного вітру на губах - той справжній смак повітря з моря, коли дивишся на кримські пейзажі Олександри?

І що б не було зображено на полотні - гори чи море, тематичні сюжети чи натюрморти, портрети людей чи будинків - в кожній картині вона сама, Олександра Гордієць, така щира та емоційна, а загалом, надзвичайно цілісна і справжня, як і її картини, які ми тепер неодмінно впізнаємо серед інших.

О.Гордієць - випускниця Національної Академії образотворчого мистецтва та архітектури, з 2002 року член Національної Спілки художників України, нагороджена Державною премією ім. М.Г.Дерегуса в номінації "Живопис" (2004 р.), 2005 рік-Грант Президента України для обдарованої молоді. З 1996 року учасниця більш ніж 180 виставок (серед них 7 персональних), пленерів і міжнародних проектів, як в Україні, так і за кордоном (Росія, Польща, Норвегія, Німеччина, США). Твори знаходяться в галереях та приватних колекціях України, Росії, Польщі, Норвегії, США, Німеччини, Франції, Італії, Японії.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024