Новини

 

23 лютого – День захисника Вітчизни

23.02.2007
День захисника Вітчизни трудовий колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка відзначив особливо урочисто. З цієї нагоди 23 лютого 2007 року відбулось покладання квітів до Пам’ятного знаку викладачам і студентам, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни. На факультетах, в інститутах та інших підрозділах університету було проведено святкові заходи. Крім того, відбулось спільне засідання президії Ради ветеранів війни і праці та Ради старійшин університету.

Свято виникло у 1918 році, як день народження Червоної Армії. У радянські часи 23 лютого святкували як День Радянської армії. Після розпаду Радянського Союзу в Україні цей день залишився офіційним святом, щоправда з новою назвою – День захисника Вітчизни. Офіційно свято День захисника Вітчизни було встановлено Указом Президента України від 23 лютого 1999 року № 202/99 “Про День захисника Вітчизни”, з урахуванням звернень громадських організацій, ветеранів війни та з метою патріотичного виховання молоді України.
Тож вітаємо всіх тих, чия професія захищати Вітчизну, та віддаємо шану ветеранам, адже їх життєвий досвід вчить мужності, героїзму, відданості і безмежної любові до рідної землі!


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024