Новини

 

Тиждень ООН в Інституті міжнародних відносин

31.10.2017

Із 24 по 27 жовтня у ІМВ проходив Тиждень ООН – низка студентських заходів, присвячених Дню ООН та 25-річчю Представництва ООН в Україні.

У рамках Тижня 24 – 25 жовтня 2017 року відбулося Всеукраїнське моделювання ООН ІМВ. Студенти Інституту та багатьох інших ВНЗ України моделювали засідання Ради Безпеки та Ради з прав людини. Предметом розгляду на засіданні Ради Безпеки було питання курдів в Іраку, а предметом розгляду на засіданні Ради з прав людини були права ЛГБТ-спільноти.

26 жовтня були проведені UN Talks – виступи та бесіди представників агентств ООН в Україні зі студентами ІМВ.

В межах заходу зі студентами ІМВ спілкувалися Ніл Вокер (Neal Walker), Координатор системи ООН в Україні, Ян Томас Хіємстра (Jan Thomas Hiemstra), Директор Програми розвитку ООН в Україні, Зузана Заланова (Zuzana Zalanova), Голова офісу Волонтерів ООН в Україні, Інгрід Макдональд (Ingrid Macdonald), Голова Офісу з координації гуманітарних ситуацій в Україні, Річард Гертс (Richard Herts), Консультант із залучення молоді і партнерства UNICEF.

UN Talks стали для студентів ІМВ прекрасною можливістю поспілкуватися з керівним складом ООН в Україні, поставити ключові питання щодо діяльності агенцій ООН в нашій державі та послухати поради щодо побудови майбутньої кар’єри в міжнародних організаціях.

26 – 27 жовтня відбулися змагання і серед студентів-правників у форматі Моделювання роботи Міжнародного Суду ООН. На цьому заході були представлені 5 команд з різних ВНЗ України, зокрема Національного університету «Києво-Могилянська академія», Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Фінансово-правового коледжу. Моделювання було організовано IIR Moot Court Society.

Оцінювали рівень підготовки команд висококваліфіковані судді, професіонали своєї справи, відомі практики та теоретики міжнародного права, які змогли справедливо оцінити зусилля учасників.

Кожний, хто взяв участь у цьому Моделюванні, отримав безцінний досвід та натхнення йти далі у цьому напрямку. Дружня атмосфера, дух змагання та приємні спогади, що залишаться в учасників Моделювання, дають всі підстави вважати, що цей захід може стати традиційним.

На завершення Тижня ООН 27 жовтня в ІМВ відбулося Моделювання переговорів з мирного врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Кейс на основі реальних фактів було розроблено нашими гостями з Université Paris Sud у Парижі. Вони також виступили модераторами даних переговорів. Переговори проходили англійською мовою, результатом стало підписання угоди, що задовольняє усі сторони.

Відзначимо, що і Всеукраїнське моделювання ООН, й інші заходи, що проводилися в рамках Тижня ООН в ІМВ, є студентською ініціативою та організовані різноманітними студентськими організаціями Інституту. Всі ці заходи показують справжню відданість студентів ІМВ цілям та принципам ООН.

За матеріалами Прес-центру ІМВ

 Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024