Новини

 

Євгеній Павлов і Тетяна Павлова. «Метод: Тотальна фотографія»

26.10.2017

Із 26 жовтня по 3 листопада 2017 року в галереї Зоологічного музею Київського національного університету імені Тараса Шевченка пройде виставка харківського фотографа Євгенія Павлова і теоретика фотографії Тетяни Павлової«Метод: Тотальна фотографія».

Виставка «Метод: Тотальна фотографія» представлена в рамках проекту галереї позапросторових рамок INTERVENTSIA, що має на меті, шляхом мистецького вторгнення, трансформувати усталені просторові виміри. Першим кроком є вторгнення в академічний простір, що в сучасних умовах повинен стати платформою для дискусій та електростанцією для генерування нових ідей та нової молодої енергії. Як Євгеній Павлов виходить за межі рамок загальноприйнятих обмежень, так і цей проект робить спробу подолання й переосмислення фундаментальних понять нашого повсякденного стану.

«Польща, Швеція, Франція, Канада, Париж, Італія, Стокгольм, Женева, Х’юстон, Кельн, 4 медалі, 98 робіт в різних музеях світу, гран-прі на виставці кращих фотографів десятиріччя, співвітчизник… друг», – так у фільмі «Тотальна фотографія» (1993) продюсер Світлана Зінов'єва описує Євгенія Павлова, одного з засновників культової харківської авангардної групи «Час», що своєю Теорією удару створювала суб’єктивну альтернативу офіційному зображенню повсякденності. З того часу минула ціла епоха, але й зараз його творчість залишається наріжним каменем української сучасної фотографії.

В 1994 році у творчості Євгенія Павлова зявляється поняття Тотальна фотографія. «Євгеній Павлов широко впроваджує у світлину живописну технологію. Правда, живопис відіграє тут незвичну для нього деструктивну роль по відношенню до власне фотографічного зображення. Вільні форми кольорових плям нерідко відіграють роль, що проявляється, будучи безпосередньо пов’язаними з емоційністю та інтуїтивністю. Таким чином, у фотографію уводиться фактор безпредметності, що наближає її до умов безпрототипної творчості. У подоланні типологічних канонів і міститься принцип Тотальної фотографії як універсального мистецького методу», – говорить мистецтвознавиця Тетяна Павлова.

Куратори: Юрій Поліщук, Юрій Весельський.

Виставка проходить за підтримки проректора з науково-педагогічної роботи КНУ Володимира Бугрова та керівниці Відділу академічної мобільності КНУ Оксани Данильченко.

Відкриття виставки відбудеться 26 жовтня о 14:00.

Запрошуються усі охочі. Вхід вільний.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024