Новини

 

Активний навчальний семінар з оптики та фотоніки в ІВТ

25.10.2017

Активний навчальний семінар з оптики та фотоніки (ALOP) проводиться за підтримки ЮНЕСКО Інститутом Високих Технологій Київського університету і спрямований на розвиток творчого дослідницького підходу та інноваційності в навчанні оптики.

ALOP (Active Learning in Optics and Photonicsвикористовує новітні педагогічні методи, діяльнісний та проблемний підхід, активне навчання, що дають чудові результати у викладанні загальної фізики та оптики. Методика полягає в тому, щоб допомагати учням та студентам отримувати знання під час самостійного навчального процесу на основі експериментів і ретельно розроблених вправ. Програма потребує лише нескладного і поширеного легко відтворюваного обладнання.

 

Семінар призначений для вчителів та викладачів початкових курсів. Учасники семінару працюють в невеликих групах під час проведення експериментів, обговорення результатів та обміну ідеями, що полегшує розуміння явищ, яке вони спостерігають. Інструктори семінару виступають лише як організатори навчання, а вибрані експериментальні завдання замінюють традиційний лекційний підхід.

Теми для опрацювання:

геометрична оптика: прямолінійне поширення світла, відбиття та заломлення;

лінзи та оптика ока;

інтерференція та дифракція;

атмосферна оптика;

оптична передача даних;

мультиплексування по довжині хвилі (спектральне ущільнення).

Учасники зможуть використовувати освоєні навички у процесі викладання та сприятимуть організації нових семінарів і обміну міжнародним науковим та культурним досвідом.

Джерело

 Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024