Новини

 

Абітурієнт-2018: перше знайомство

23.10.2017

Університет Шевченка взяв участь у форумі «Успішний 11-класник».

22 жовтня відбувся захід, що зібрав 17 топових ВНЗ та понад 1000 учнів випускних класів зі всієї країни. Фактично, це була перша зустріч новоспечених абітурієнтів із вишами – учасники навчально процесу «звірили годинники» перед важливим і напруженим навчальним роком.

Представники Університету Шевченка (Ірина Ляшенко, Леся Сакаль-Лісніченко, Ганна Кобевко, Дмитро Кругляк) інформували зацікавлених стосовно нововведень у програмах ЗНО, змін в Умовах вступу до ВНЗ України в 2018 році, запрошували на Дні відкритих дверей факультетів / інститутів, надавали інформацію стосовно статистики вступу за попередні роки.

Найприємніше спостереження форуму: кожен третій учасник (чи представник одного із вишів, чи батьки учнів, чи працівники zno.ua) – це випускники, або навіть студенти КНУ! Людям було приємно просто підійти і сказати: «А я у вас навчався / навчалася», «КНУ закінчив наш тато / мама / брат…», «Та я ж ваш студент / студентка…», «О, Альма-матер!» Висновок: навчання в Університеті Шевченка – приємний досвід!

Звісно, для 11-класників це була своєрідна «розвідка», адже більш предметно на тему вступу можна буде говорити навесні, маючи на руках конкретні дані. Проте нам вдалося навіть на першій зустрічі ідентифікувати свого абітурієнта: це молода людина з чітко розставленими пріоритетами, самостійна і впевнена, наполеглива, досить вимоглива, спостережлива, у постійному пошуці…

Так-так, успішні 11-класники, ми про вас, готуйтеся – нам є що вам запропонувати!   

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024