Новини

 

Інтерв’ю проректора Володимира Бугрова

17.10.2017

Проректор  з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров поговорив із журналістом видання «Фокус» про те, чому випускники шкіл продовжують обирати філологічну та юридичну професії, а хіміки й біологи у них усе ще не в пошані.

 Досвід завжди поодинокий, у той час, як знання є узагальненими, вони дають розуміння алгоритмів вирішення завдань.

Освіта – не лише трансляція знань, це також соціальне середовище, відносини між викладачами і студентами. Це яскраво демонструється у фільмах про американські студентські братства. Але ж так і в житті. Коли я їду до іншого міста України, я завжди телефоную однокурснику, щоби побачитися…

Освіта – це в тому числі соціальна комунікація.

– Першокурсники мені абсолютно спокійно говорять, що прийшли сюди за якісними знаннями, а ким вони будуть потім – час покаже.

Ми не повинні зациклюватися на взаємозалежності освіти і професії. Сьогодні освіта повертається до тієї, якою вона була у ХІХ столітті, принаймні на рівні бакалаврату. Вона має бути достатньо широкою, аби людина могла адаптуватися.

Абітурієнт, який входить у систему вищої освіти, не бачить себе на виході. Завдання вишу провести людину цим шляхом. А вже суспільство і роботодавці мають продемонструвати, що таке перспектива, як бути успішним, як себе реалізувати і що таке якісна освіта, що дозволяє претендувати на достойну позицію і винагороду.

 

Розгорнуте інтерв’ю із Володимиром Бугровим читайте за посиланнями.

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024