Новини

 

КНУ увійшов до регіонального рейтингу QS University Rankings: EECA 2018

17.10.2017

Київський національний університет імені Тараса Шевченка посів 34 місце у регіональному рейтингу QS University Rankings: EECA 2018, до якого входять університети з країн Східної Європи та Центральної Азії.

Під час укладання цього рейтингу співробітники компанії Quacquarelli Symonds розглядають дані понад 2900 університетів із країн Східної Європи та Центральної Азії.

Компанія Quacquarelli Symonds (QS) – британська компанія, що спеціалізується на освіті та навчанні за кордоном, щорічно укладає рейтинг кращих університетів світу, що вважається одним із найавторитетніших.

Регіональний рейтинг QS: EECA компанія складає на основі 9 характеристик: академічна репутація університету (30% оцінки), репутація серед роботодавців (20% оцінки), співвідношення кількості студентів до кількості викладачів (15% оцінки), кількість цитувань на одного викладача (10% оцінки), веб-вплив (10% оцінки), кількість викладачів з науковим ступенем (5 % оцінки), кількість цитувань на одну публікацію (5% оцінки), частка іноземних викладачів (2,5% оцінки), частка іноземних студентів (2,5% оцінки).

Цього року до рейтингу QS University Rankings: EECA увійшло 250 університетів з 21 країни, таких як Естонія, Литва, Польща Білорусь, Казахстан, Туреччина, Чехія та ін.

Україну у рейтингу представляють 16 українських ВНЗ. До ТОП-50 QS: EECA від України, крім Київського національного університету імені Тараса Шевченка, також, увійшов Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» (49 місце).

 

Центр комунікацій

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024