Новини

 

Жюлі Реше прочитала відкриту лекцію у КНУ

05.10.2017

 Вже не вперше випускники Київського національного університету імені Тараса Шевченка повертаються в рідні стіни із відкритими лекціями і збирають повну залу.

Вечір 4 жовтня у КНУ був насичений подіями – у Мистецькому салоні з концертом «Класика Чехії» виступив швейцарський диригент Сільвіо Вілер, а в 329 аудиторії з лекцією «Мандрівний філософ. Досвід виживання» завітала ексцентрична Жюлі Реше.

Жюлі Реше є філософом українського походження, блогером і психоаналітиком. Дівчина закінчила філософський факультет КНУ, отримала ступінь доктора філософії у Словенській академії наук і мистецтв. Нині вона обіймає посаду директора Інституту психоаналізу та є професором філософії Глобального центру передових досліджень (Нью-Йорк, США).

На лекції Жюлі поділилася зі слухачами своїми міркуваннями про те, що таке філософія, як втілювати її в життя, а ще розповіла про філософів і обивателів та прірву між ними, про різні системи мислення і про те, як це бути мандрівним філософом у сучасних реаліях і як долати життєві кризи, не гублячи себе.
Усі, хто не зміг, але хотів потрапити на лекцію, мають нагоду переглянути відеозапис на нашому ресурсі Миттєвості КНУ.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024