Новини

 

Програми академічних обмінів ім. Фулбрайта в КНУ

04.10.2017

3 жовтня 2017 року в Головному навчальному корпусі відбулася презентація Програм академічних обмінів для студентів, молодих науковців і досвідчених викладачів.

Захід організовано з ініціативи Відділу академічної мобільності та офісу імені Фулбрайта в Україні. Цьогоріч програма відзначає 25-річчя своєї діяльності в нашій країні. За ці роки 850 талановитих українців відвідали провідні зарубіжні культурно-освітні заклади, здобули сучасні знання, поділилися власним досвідом у професійній сфері. Серед відомих учасників програми були письменники Юрій Андрухович, Оксана Забужко та Олександр Ірванець, поетка Олена Галета, літературознавець Тамара Гундорова, історик Ярослав Грицак та інші.

Нагадаємо, що стипендіатами 2017 року стали й викладачі Університету: доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн історичного факультету Олександр Комаренко (стипендія на викладання у Гемлайнському Університеті (Hamline University, Saint Paul) та професорка кафедри теорії та практики перекладу з англійської мови Інституту філології Лада Коломієць (стипендія на проведення науково-дослідницької роботи в Університеті штату Пенсильванія (Pennsylvania State University).

Загалом, програми академічних обмінів  імені Фулбрайта спрямовані на підтримку талановитих студентів і науковців, які прагнуть проводити дослідження чи викладати в університетах США. Щоб перемогти, слід написати проект англійською мовою та переконати експертів, що саме ваша ідея та її втілення стануть у нагоді науковцям зі всього світу. Обов’язковою умовою участі є високий рівень володіння англійською мовою (претендент має скласти тест TOEFL принаймні на 75 балів зі 120 можливих) та успішне проходження співбесіди.

Офіс Фулбрайта пропонує програми академічної мобільності для студентів старших курсів, випускників вишів, для молодих викладачів і дослідників, кандидатів і докторів наук, дослідників і аспірантів напередодні захисту, запроваджено навіть програми для викладачів та фахівців соціально-гуманітарного профілю. Яку програму обирати – вирішувати вам, а співробітники офісу імені Фулбрайта в Україні допоможуть усім переможцям максимально реалізувати свої здібності й науковий потенціал!

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024