Новини

 

Університет юних правознавців знову відкриває двері

03.10.2017

 Як стати юристом у 12 років? Саме таке складне запитання ось уже третій рік поспіль вирішує Університет юних правознавців юридичного факультету КНУ.

Університет юних правознавців – це майже справжній університет для дітей, які бажають отримати нові знання у сфері права та юридичної професії. Волонтерський студентський проект був успішно підтриманий ГО «Німецько-український правознавчий діалог». Підготовку до реалізації проекту почали в січні 2015 року, а перше заняття відбулось 21 березня.

Ініціатива реалізації проекту належить професору кафедри адміністративного права юридичного факультету Роману Мельнику.

Програма проекту складається з курсу, який включає у себе десять тематичних лекцій з основних галузей права. Усі лекції проходять у формі гри, тому дитині надзвичайно цікаво та легко розуміти і запам’ятовувати важливі питання у різних сферах юриспруденції.

Заняття відбуваються два рази на місяць у Головному корпусі КНУ. Кожна дитина стає повноправним студентом Університету юних правознавців та отримує студентський квиток, де ставиться відмітка про участь у кожній з лекцій. Після проходження курсу запланованих лекцій, за умови наявності більше половини відвідувань, студенту буде вручено Диплом юного правознавця.

Навчання в Університеті юних правознавців безкоштовне.

Випускниками УЮП уже стали близько 800 школярів із Києва, Вінницької, Херсонської та Чернівецької областей.

Цьогоріч проект підтримали Міністерство освіти і науки України та Міністерство юстиції України.

Урочисте відкриття та перша лекція «Юридичний світ і дитина в ньому» відбудеться 04 жовтня о 16:00 у Червоному корпусі КНУ.

 Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024