Новини

 

Коли до бою кличуть предки: пам'яті Святослава Горбенка

03.10.2017

 3 жовтня в Інституті філології вшановують пам'ять Святослава Горбенка – 19-річного студента-філолога, який загинув, захищаючи Донецький аеропорт.

«Святославами нарекали дітей за часів Київської Русі. Це ім'я вказує на воїнський дух і князівське походження. Такі риси були і в нашого Святослава...», – зауважує Іван Бондаренко, завідувач кафедри мов і літератур Далекого Сходу та Південно-Східної Азії, де Святослав вивчав японську.

Це вже треті роковини з дня загибелі Святослава, але у пам'яті колег-японістів свіжі спогади про нього, як про сповненого жаги до життя, патріотично свідомого юнака, який завжди був привітним і щирим. Один із бойових побратимів Святослава згадував, що той прагнув не проливати кров надаремно, а мріяв про цілковите звільнення України. Життя студента завчасно обірвалося 03 жовтня 2014 року в запеклих боях за Донецький аеропорт, при спробі порятувати пораненого побратима.

Біля аудиторії, названої на честь кіборга, студенти, викладачі, заступники директора вшанували пам'ять студента та поклали квіти до пам'ятної дошки.

Жертовному подвигу Святослава та його побратимів присвячений спеціальний випуск газети «Київський університет» – «До Дня захисника України».

Святослав Горбенко (26.12.1994 – 03.10.2014), 19-річний захисник Донецького аеропорту, студент декількох ВНЗ одночасно (Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, згодом – Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна й навчання на військовій кафедрі при Харківському танковому училищі), воїн Добровольчого українського корпусу «Правий сектор».

За матеріалами Прес-центру ІФ

Центр комунікацій

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024