Новини

 

Українсько-естонська співпраця у сфері нематеріальної культурної спадщини

27.09.2017

27 вересня 2017 року з ініціативи Українського центру культурних досліджень Міністерства культури України та кафедри фольклористики Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся Міжнародний семінар із обміну досвідом з експертами Естонії у сфері нематеріальної культурної спадщини.

Метою науково-практичної конференції було знайомство та налагодження подальшої співпраці у сфері культури обох країн.

Із вітальними словами на семінарі виступили Посол Естонської Республіки в Україні Ґерт Антсу, заступник директора з міжнародних зв'язків Сергій Скрильник, завідувачка кафедри фольклористики Олена Івановська.

У доповіді, Сергій Вікторович зауважив, що цей захід, як і співпраця з Університетом Тарту (Естонія) є містком до дешифрування ментальних кодів країн. Завдяки міжнародній співпраці вибудовується нове розуміння українського етносу у світі.

Про етнокультурологів, яких готує в Україні лише КНУ, наголосила Олена Івановська: «Такі фахівці є необхідними і затребуваними не тільки в Україні, а й на світовій арені. Саме вони популяризують культуру та сприяють кращому порозумінню між народами».

Під час українсько-естонського наукового зібрання було обговорено актуальні і важливі питання, зокрема щодо охорони нематеріальної культурної спадщини обох країн, її поширення і передачі, важливості освітніх програм із фольклористики та інші.

Невід’ємною частиною семінару була творча лабораторія під назвою «Пісенні традиції України та Естонії», що представили Народний ансамбль української музики «Роксоланія», фольклорний ансамбль «Кралиця», гурт Кам’янського музичного коледжу, фольклорний ансамбль села Луки «Червона калина», а також співці громади СЕТО з Естонії, елемент поліфонічного співу яких внесений до Списку ЮНЕСКО.

Прес-центр ІФ

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024