Новини

 

У КНУ презентували «Единбурзький погляд на історію демократії – від давніх часів до майбутніх можливостей»

25.09.2017

22 вересня 2017 року у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка було презентовано книжку «Единбурзький погляд на історію демократії – від давніх часів до майбутніх можливостей» за редакцією західних науковців Бенджаміна Айзхена та Стівена Стоквелла.

Видання, що з’явилося друком у видавництві «Фоліо», є першим у серії перекладів іноземної академічної літератури українською мовою. Проект втілено Інститутом стратегічних досліджень  «Нова Україна».

Книжку студентам і викладачам КНУ презентували директор Інституту стратегічних досліджень  «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв, науковий редактор й упорядник перекладу, Посол доброї волі ПРООН, філософ Михайло Мінаков, політолог Віктор Щербина, генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький, а також проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров.

Наукова праця «Единбурзький погляд на історію демократії – від давніх часів до майбутніх можливостей» присвячена історії поширення і розгортання демократії в порівняльній перспективі. До книжки увійшло 45 есе, які доводять, що глобальна популярність демократії частково зумовлена її значенням у загальній історії людської цивілізації.

Видання спрямоване на те, щоб зробити доступним для української думки надбання західного наукового світу.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024