Новини

 

До Міжнародного дня захисту озонового шару

18.09.2017

 14 вересня 2017 року з ініціативи Міністерства природи та підтримки представництва Програми розвитку ООН в Україні на платформі відкритого простору DEC place відбулася тематична зустріч зі студентами на тему «Озоновий шар – запорука життя на Землі».

Подію присвячено 30-й річниці підписання Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар. Цей захід відвідали студенти і викладачі ННІ «Інституту геології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Перед аудиторією виступила директор Департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Міністерства екології та природних ресурсів України Світлана Гринчук, яка розповіла про проблему та суть   Монреальського протоколу.

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак зазначив, що тема збереження озонового шару є надзвичайно важливою для людства і закликав зацікавлених студентів долучатися до неї.

Директор Програми розвитку ООН в Україні Янтомас Хімстра підкреслив важливість впровадження технологій, що не мають шкідливого впливу на навколишнє середовище. Керівник першої українського антарктичної експедиції та представник державної установи «Національний антарктичний науковий центр» Геннадій Міліневський зробив презентацію-показ дослідження озонового шару, кліматичні зміни та його вплив на життя людей. Метеоролог Центральної геофізичної обсерваторії Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Полудень розповів про участь у XVII та XIX українських антарктичних експедиціях та результати спостережень вмісту озону в атмосфері на станції «Академік Вернадський». Представник Державного космічного агентства України В’ячеслав Мороз представив останні вимірювання озонового шару з космосу.

Учасники мали змогу після доповідей у неформальній обстановці поспілкуватися з доповідачами. Студенти-геологи домовилися із завідувачем лабораторії фізики космосу КНУ імені Тараса Шевченка Геннадієм Міліневським про організацію екскурсії до обсерваторії в якій вимірюються параметри озонового шару.

 

Доцент кафедри геофізики Грищук П. І.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024