Новини

 

Відкрита лекція професора університету Вітаутаса Великого Гінтаутаса Мажейкіса

14.09.2017

13 вересня 2017 року на філософському факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася відкрита лекція доктора філософських наук, професора, завідувача кафедрою філософії та соціальної критики університету Вітаутаса Великого (Каунас, Литва) Гінтаутаса Мажейкіса "Історія та методологія ідей (на прикладі ідеї "Революція").

Лекція була організована в рамках презентації книги двох видатних філософів сучасності - З. Баумана і Л. Донскіса - "Плинне зло", що побачила світ українською у видавництві "Дух і літера" (2017). Захід був організований за підтримки відділу історії філософії України Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАН України, Українського центру культурних досліджень Міністерства культури України і Посольства Литовської Республіки в Україні.

Гінтаутас Мажейкіс – доктор філософських наук, завідувач кафедри філософії та соціальної критики Університету Вітаутаса Великого (м.Каунас, Литва), керівник магістерської програми «Соціальна та політична критика», а також дослідницького кластера «Практична філософія». У 1996 він захистив дисертацію «Ренесансне символічне мислення» на філософському факультеті Вільнюського університету. В основу габілітації у Вільнюському університеті (2008 рік) була покладена монографія «Прагматика й аналітика філософської антропології». Професор Мажейкіс є автором шести монографій, що видані литовською мовою. Він є засновником та керівником дослідницької групи «Критична теорія та дослідження», а також проектом, присвяченим із вивченням наслідків ритуальності та схематизму радянського мислення.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024