Новини

 

Зустріч з координатором програми Erasmus+ (Kіrklareli University)

12.09.2017

11 вересня у рамках міжнародної програми Erasmus+, з якою КНУ імені Тараса Шевченка підписав угоду про стажування та навчання, відбулася зустріч з координатором зазначеної програми Ozer Ozen із Університету провінції Киркларелі Турецької Республіки (Kіrklareli University).

Презентація міжнародної програми обмінів відбулася на кафедрі тюркології Інституту філології для студентів третьокурсників. Представила гостю студентам завідувач кафедри тюркології д.філол.н. Ірина Покровська, завдяки сприянню якої студенти-тюркологи щорічно проходять мовну практику та навчання у провідних вишах Туреччини.

Координатор Erasmus+ із Киркларелійського університету Ozer Ozen розповіла студентам про переваги програми, що дає можливість не лише покращити свої знання, а й сприяє розвиткові освіти обох країн – України та Туреччини. Разом із тим презентована освітня програма стажування/навчання впливає на розвиток інших сфер, окрім освіти, – політичну, культурну, економічну, що є позитивним для обох країн.

Гостя із Туреччини розповіла студентам про провінцію, в якій знаходиться Киркларелійський університет, про структуру та специфіку вишу, а також про документи, які необхідно подавати, аби взяти участь у конкурсі на навчання в зазначеному турецькому університеті. Нагадаємо, що минулого року у Шевченковому університеті при кафедрі тюркології за програмою обміну Erasmus+ із Університету провінції Киркларелі перебувало два студенти. Тож, цьогоріч турецький виш чекає студентів КНУ на навчання від 3 до 12 місяців.

За детальною інформацією звертайтеся на кафедру тюркології або у Відділ академічної мобільності КНУ.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024