Новини

 

КНУ та НУФСУ спільно готуватимуть спортивних журналістів

08.09.2017

7 вересня у стінах Національного університету фізичного виховання і спорту України (НУФСУ) був проведений брифінг. Приводом стало започаткування у 2017 році унікальної для України освітньої магістерської  програми – «Спортивна журналістика», відкритої спільно Київським національним університетом

імені Тараса Шевченка і НУФСУ.

Учасники зустрічі висловилися про нагальність такої навчальної програми для медіапростору й суспільства в цілому, адже підготовка спортивних журналістів потребує якісних змін.

Гарант магістерської програми, доцент, кандидат наук із соціальних комунікацій Анастасія Волобуєва повідомила, що «першопрохідцями» тут стали дев’ятеро студентів. Курс навчання розрахований на рік і чотири місяці. Сповненими натхнення були промови ректора НУФВСУ, професора, доктора економічних наук Євгенія Імаса, проректора з науково-педагогічної роботи КНУ професора, кандидата філософських наук Володимира Бугрова та директора Інституту журналістики КНУ, професора, доктора філологічних наук Володимира Різуна.

Ідея створення такої професійно-орієнтованої програми назрівала вже давно, і в цьому році нова редакція Закону «Про освіту» дозволила двом вишам, що спеціалізуються на галузях спорту і журналістики, об’єднати свої зусилля для підготовки справді кваліфікованих кадрів.

«Інститут журналістики не може готувати спортсменів, так само, як Університет фізичного виховання та спорту не береться готувати журналістів. Тут потрібні серйозна матеріальна і технічна база та кваліфіковані кадри. І це в нас є», – так пояснив Володимир Різун, чим обґрунтована співпраця двох вишів.

Свою радість і побажання успіху в реалізації програми висловили також голова Спортивного комітету України Ілля Шевляк, директор Департаменту олімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України Роман Вірастюк, президент Асоціації спортивних журналістів України Михайло Волобуєв, президент Української федерації карате Сергій Левчук, спортивна журналістка, випускниця обох вишів, учасниця Олімпійських ігор у Римі, багаторазова чемпіонка з легкої атлетики Людмила Радченко, тележурналіст, прес-аташе збірної України з футболу Олександр Гливинський, начальник відділу взаємодії з громадськістю та ЗМІ Міністерства молоді та спорту України Наталія Вернигора, керівник спортредакції «Українського радіо» Вадим Корженко, спортивний оглядач газети «Голос України» Віктор Браницький.

Серед учасників брифінгу були й майбутні спортивні журналісти, які першими в Україні опанують справді захопливу та унікальну освітню програму.

 

Текст – Оксана Турчинська

Фото – Інна Мокродій,

Інститут журналістики КНУ

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024