Новини

 

Міжнародна ініціатива: дослідницьке стажування в кращих університетах Канади

07.09.2017

5 вересня 2017 року у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася зустріч з координаторами програми стажування українських студентів третього року навчання в університетах Канади Сanada's Mitacs Globalink Research Internship Program for Ukraine.

Керівник Відділу академічної мобільності Оксана Данильченко відзначила, що співпраця українських вишів із освітньо-науковими установами Канади наразі поступово відновлюється після тривалої перерви.

Олександр Ромашко, координатор програми від Шевченківської фундації в Канаді, розповів про ініціативи її заснування, джерела фінансування, професорів, які долучилися до її реалізації, особливості подачі документів та участі у конкурсі на отримання стипендії.

Програма Mitacs Globalink Research Internship – це міжнародна ініціатива для іноземних студентів з Австралії, Бразилії, Китаю, Франції, Індії, Німеччини, Мексики, Саудівської Аравії, Тунісу та України для дослідницького стажування в Канаді.

З травня по вересень кожного року, учасники, що пройшли відбір, проходять 12-тижневе дослідницьке стажування під керівництвом канадських викладачів університетів із різних наукових дисциплін: від інженерних, технічних і математичних до гуманітарних і соціальних наук.

Програма стажування на цей час доступна у понад 60 університетах Канади. Випускники програми Globalink Research Internship, що зацікавлені в поверненні до Канади для навчання в магістратурі, мають право на отримання стипендії Globalink Graduate Fellowship.

Програма включає:

  • роботу над спільним проектом із професором канадського університету (згідно інтересів, навичок та попереднього досвіду стажера);
  • переліт Україна-Канада та Канада-Україна;;
  • трансфер з аеропорту до місця проживання;
  • стипендію на житло, харчування та проживання;
  • медичне страхування;
  • зарахування на період стажування до канадського університету;
  • підтримку студентів-менторів на кампусі канадського університету;
  • можливість відвідування заходів, воркшопів, семінарів з професійного розвитку;
  • сертифікат, що підтверджує проходження програми Globalink Research Internship.

Усі сторони, що беруть участь у програмі Canada’s Mitacs Globalink Research Internship Program for Ukraine, повинні дотримуватися вимог канадського університету, що стосуються етики дослідницької та наукової діяльності, згідно з політикою Mitacs щодо порядності досліджень. Будь-які питання чи суперечки навколо наукових досліджень чи порушення академічної порядності будуть вирішуватися згідно правил університету, що приймає студента на стажування.

Детальну інформацію про програму можна дізнатися за посиланням.

Подати заявку на участь в програмі можна до 18 вересня 2017 року.

Відділ академічної мобільності

Центр комунікацій

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024