Новини

 

Представник NASA Омар Хатамле у КНУ

04.09.2017

1 вересня 2017 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка відвідав представник космічної агенції NASA, доктор Омар Хатамле. Захід відбувся за підтримки організації Brain&Ukraine, Науково-дослідної частини Університету, Ради молодих вчених і Студентського парламенту Університету.

Омар Хатамле прочитав лекцію про інновації, розвиток модерних технологій і майбутнє економіки.

Під час виступу науковець неодноразово зауважував, що інновації й модерні технології найчастіше розроблюються задля створення комфортніших умов для людського існування. Найістотнішими аспектами в цьому напрямку, на думку Омара Хатамле, можуть вважатися економія вільного часу сучасної людини, створення персоналізованих товарів і продуктів, раціоналізація використання людського креативного потенціалу та істотний внесок у захист навколишнього середовища.

Проблематичними аспектами постійного розвитку новітніх технологій наразі залишаються етичність тих чи інших інновативних рішень, а також безпечність розробок для соціуму загалом і для кожного користувача зокрема. Зі слів Омара Хатамле, подібні питання неможливо вирішити одноосібно, тому колективна наука в таких царинах і надалі успішно розвиватиметься.

Наприкінці зустрічі присутні мали змогу поспілкуватися з доктором Хатамле у форматі «запитання-відповідь». Спектр студентських зацікавлень охоплював як суто прагматичні питання щодо існування програм обмінів при космічній агенції NASA так і питання щодо фундаментальних уявлень про загальну будову Всесвіту, існування в ньому безлічі інших цивілізацій і форм життя.

Наприкінці співорганізатори заходу подякували присутнім за участь у жвавій дискусії.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024