Новини

 

Олександр Комаренко здобув грант імені Фулбрайта

30.08.2017

Доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн історичного факультету Київського національного Олександр Комаренко здобув грант імені Фулбрайта урядової програми академічних обмінів США для відрядження в якості гостьового професора на 2017-2018 навчальний рік до Гемлайнського Університету (Hamline University, Saint Paul) з метою проведення викладацької та наукової роботи.

Характер та зміст проекту зумовлені тими завданнями, що покладаються Гемлайнським університетом, за ініціативи якого проект буде реалізовано. Проект має на меті розширити глобальне розуміння світових політичних процесів як для студентів, так і для місцевої громадськості шляхом вивчення історії та політики тих регіонів, які традиційно не були і не є пріоритетними в політичних та історичних американських студіях. Тому Гемлайнський Університет насамперед зацікавлений в поглибленому вивченні історії та політики держав, що входили до складу колишнього СРСР, а також східноєвропейських країн колишнього радянського блоку, з окремим наголосом на сучасному стані речей України та Російської Федерації разом з їхньою передісторією включно.

Під час реалізації проекту американським студентам буде запропоновано низку курсів лекцій з історії та політики країн пострадянського простору. Відзначимо, що значну роль в перемозі пана Олександра зіграло те, що впродовж чотирьох років поспіль раніше він вже успішно читав аналогічні курси лекцій в університеті Айови, куди його запрошували як гостьового професора та учасника Програми міжуніверситетського партнерства між КНУ та університетом Айови під егідою Державного Департаменту США, де за оцінками американських студентів він був одним із кращих викладачів.

Також буде проведено наукові дослідження спільно з колегами Гемлайнського університету, що стосуватимуться тих питань, проблем та викликів, що обговорюватимуться в лекційних курсах. Вагомим завданням є і читання Олександром окремих лекцій/циклів лекцій, презентацій із історії та політики України, Росії, Східної Європи та Євразії для університетської спільноти Гемлайну та громадськості Сент-Полу/Мінеаполісу.

Ми переконані, що досвід, професійна майстерність та чудове знання англійської мови дадуть можливість Олександру гідно й успішно реалізувати свій проект у Сполучених Штатах, підтверджуючи та зміцнюючи світове реноме Київського національного університету імені Тараса Шевченка як визнаного флагмана української вищої школи.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024