Новини

 

Курсанти-першокурсники ВІКНУ здобувають практичні навички на полігоні

15.08.2017

 

Курсанти 1-го курсу 2017 року набору Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка відбули на польовий вихід. Вони опановуватимуть програму Первинної військово-професійної підготовки, так званий курс молодого бійця.

Напередодні ТВО начальника Військового інституту генерал-майор Ігор Толок поставив конкретні завдання керівництву зборів. Він звернув їхню увагу на безумовне виконання мір безпеки під час відпрацювання практичних вправ зі штатної зброї та збереження життя і здоров’я військовослужбовців.

Первинна військово-професійна підготовка триватиме  двадцять днів. На полігоні славетної 72-ї Гвардійської ОМБР (с. Великополовецьке) курсанти здобувають знання з основ загальновійськового бою, відшліфовують прийоми і способи ведення тактичних дій у складі бойових груп та відділень.

Курс молодого бійця – випробування, яке не кожен може стійко витримати. Це перевірка на мужність, впевненість і силу. За 20 днів потрібно вивчити основні статті статуту ЗСУ. З самого ранку до відбою курсанти опановують нову професію військового. Командування ВІКНУ, співробітники відділення з морально-психологічного забезпечення турботливо виховують у них бойові й моральні якості, навчають кращих традицій українського народу і Збройних Сил України. Зокрема, 5 серпня, майбутні захисники гаряче зустріли концертну програму вокально-інструментального ансамблю Військового інституту. Більшість учасників ансамблю, автори патріотичних пісень, вчорашні першокурсники.

“На полігоні спочатку нам було складно і незвично адаптуватися до нових змін і життя у напружених польових умовах.  Але ми до них звикли, навчились цінувати кожну хвилину навчання, раціонально розпоряджатися своїм часом,  – ділиться курсант Ольга Вікарчук. –  Тут не має поняття один. Ми тут єдине ціле. Робимо помилки разом і разом їх виправляємо. В цьому величезна заслуга наших викладачів та сержантів, які допомагають нам на відмінно опановувати програму Первинної військово-професійної підготовки. Дякуючи їм,  ми стаємо іншими людьми, з чітко сформованою особистістю та характером воїна”, – говорить вона.

Ці думки розділяють всі першокурсники, з величезним бажанням і завзяттям вчаться на полігоні. А значить, поставлені перед ними завдання будуть успішно виконані.

Враховуючи досвід проведення АТО, керівний склад навчальних зборів планує максимально наблизити навчання до бойових дій: курсанти діятимуть в складній тактичній обстановці, що різко змінюється на різноманітній місцевості як вдень, так і вночі.

Результатом польового виїзду стане практичне відпрацювання та закріплення навичок стрільби з автомата АК-74.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024