Новини

 

Вдосконалення практичної складової підготовки курсантів – випробовування бронею

15.08.2017

Курсанти Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка з 9 по 30 серпня вдосконалюють практичну складову підготовки військових фахівців за військово-обліковою спеціальністю «Головний сержант механізованого взводу» в 169-му Навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України.

На початку практичної підготовки курсанти отримали  шалене психологічне загартування: відбулась «обкатка» 45-ти тонним танком. Навчальним процесом керували начальник 169-го навчального центру полковник Віктор Ніколюк та заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення – начальник відділення морально-психологічного забезпечення полковник Сергій Мотика. На особистому прикладі першим виконав вправу командир навчальної роти майор Ігор Зіняк.

Знаряддям психологічного ґарту став Т-64Б, який невтомним рухом залишав важкі сліди на поверхні старого асфальту.

«Гуркіт чорного металу, рух гусениці та вражаючі габарити впливають на підсвідомість: одних це шокує, у інших перехоплює подих. Але ж опісля: ендорфіни вистрибують разом з блиском очей, потоком посмішок та щирим сміхом. Атмосфера, якій може позаздрити кожен, не залишає нікого осторонь» – згадує курсант Анна Макарчук.

Після «обкатки» танком, відповідно до програми практичної підготовки, другокурсники Військового інституту приступили до вивчення будови та озброєння бойової машини піхоти БМП-2. Командував заняттям тимчасово виконуючий обов’язки командира 1 тактичної роти із забезпечення навчального процесу старший лейтенант Олександр Ганкевич.

«Тим, хто страждає від клаустрофобії, потрібно бути особливо обережними, адже вільного місця в кабіні, м’яко кажучи, замало. І лише маленький триплекс, засіб спостереження для водія, відкриває нам доступ до спостереження за діями навколо» – розповідає курсант Іван Ущапівський.

Проведені заняття для хлопців та дівчат стали першими під час цьогорічного виїзду, що залишиться для них яскравою згадкою про подолання першого психологічного бар’єру такого типу.

Метою практичної підготовки є поглиблення  та закріплення у курсантів отриманих теоретичних знань, формування лідерських якостей і вдосконалення практичних навичок та умінь під час виконання посадових обов’язків заступника командира механізованого взводу.

Після проходження навчання кожен курсант зможе організовувати та проводити заняття з бойової та спеціальної підготовки, організації служби військ і побуту особового складу та знатиме особливості організації морально-психологічного забезпечення у військовій частині.

Курсанти отримають свідоцтво про закінчення підготовки за військово-обліковою спеціальністю «Головний сержант механізованого взводу».

 Курсант ВІКНУ Анна Новіцька

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024