Новини

 

Перший польовий вихід новобранців ВІКНУ

02.08.2017

У Військовому інституті розпочалася первинна військово-професійна підготовка для юнаків та дівчат, які цьогоріч вступили до Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Польовий вихід проходитиме на базі військової частини В0849 села Великополовецьке. Для першокурсників це стане першим знайомством із військовою справою.

«Первинна військово-професійна підготовка в 2017 році кардинально відрізнятиметься від заходів минулих років. На вимогу сьогодення підготовка майбутніх офіцерів ґрунтуватиметься на новітніх методах навчання, передовому досвіді проведення антитерористичної операції на сході України та проводитиметься за останніми стандартами НАТО», – зазначив керівник навчального збору, заступник начальника Військового інституту, полковник Олександр Приліпко.

Традиційно, перед вибуттям курсантів на польовий збір, було проведено перше заняття з питань дотримання заходів безпеки при поводженні зі зброєю й вибухонебезпечними предметами, а також щодо надання першої медичної допомоги й інших аспектів підготовки.

Протягом місяця курсанти вивчатимуть Статути Збройних Сил України, опановуватимуть тактичну, розвідувальну, стройову, вогневу, фізичну підготовки, вивчатимуть міжнародне гуманітарне право, військово-цивільні відносини тощо. Особлива увага приділятиметься психологічній підготовці й витривалості курсантів в умовах, наближених до бойових.

«Це новий, незвичний для мене досвід, обраний свідомо. Із дитинства захоплююся батьком–військовим, учасником бойових дій, от і вирішила йти його стежками», – поділилася враженнями від тренувань першокурсниця Яна Задубінна.

Після навчального збору курсанти повернуться до Військового інституту, де в урочистій обстановці складуть Військову присягу на вірність Українському народові.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024