Новини

 

Програма підготовки офіцерів запасу у ВІКНУ

31.07.2017

24 липня 2017 року у Військовому інституті розпочалися навчальні збори з громадянами України за програмою підготовки офіцерів запасу. Це останній етап на шляху до отримання первинного офіцерського звання.

Майбутніх офіцерів держава готує для кадрового забезпечення Збройних Сил України, військових формувань та інших силових структур. Водночас громадян готують і задля належного виконання військового обов’язку в резерві Збройних Сил України, при перебуванні в запасі у мирний час та гідного виконання військових обов’язків, необхідних у воєнний час.

У навчальних зборах беруть участь близько півтисячі студентів із тридцяти п’яти вишів Києва й області. Молоді спеціалісти проходять навчання за 16-ма військово-обліковими спеціальностями, відповідно до різних напрямів військової підготовки.

Начальник факультету військової підготовки, полковник Віктор Добровольський, проінформував призваних на збір про особливості проходження навчань, звернув увагу на дотримання заходів безпеки задля збереження життя й здоров’я особового складу.

Головне завдання зборів – навчити майбутніх офіцерів правилам і прийомам організації бойового застосування й забезпечення підрозділів Сухопутних військ, протиповітряної оборони, радіотехнічних військ, здобути навички роботи з особовим складом у бойових умовах, потренуватися в повсякденній діяльності відповідно до посад, на які студентів у подальшому призначатимуть. Однією з особливостей навчання є урахування бойового досвіду, набутого військовими на Сході нашої держави за період проведення АТО, а також досвіду інших воєн, локальних конфліктів і військових навчань.

До занять залучаються провідні фахівці факультету військової підготовки Київського національного університету імені Тараса Шевченка, науково-педагогічний склад Військового інституту цього ж вишу та офіцери військових частин, що брали безпосередню участь у бойових діях.

Завершальним етапом навчальних зборів стануть випускні іспити, що дозволить перевірити рівень отриманих студентами знань, та складання Військової присяги на вірність Українському народові. Після цього громадянам, які гідно пройшли всі випробування, наказом Міністра оборони України буде присвоєно первинне офіцерське звання «молодший лейтенант».

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024