Новини

 

Ректора Київського університету нагороджено Державним орденом Італійської Республіки “Зірка італійської солідарності”

21.12.2006
Академіка Віктора Скопенка, ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка нагороджено Державним орденом Італійської Республіки “Зірка італійської солідарності” з присвоєнням почесного звання “Командор” за особистий визначний внесок у розвиток співробітництва між Італією та Україною в галузі культури, освіти і науки (Указ Президента Італійської Республіки від 17 жовтня 2006 р.). Вручив нагороду Віктору Васильовичу Надзвичайний та Повноважний Посол Італійської Республіки Фабіо Фаббрі 20 грудня цього року в актовій залі Інституту філології Київського університету.

Державний орден Італійської Республіки «Зірка італійської солідарності» був заснований у 1947 році для відзначення досягнень італійців та іноземців, які відіграли значну роль у відбудові Італії після Другої світової війни. На сьогодні нагорода присуджується Указом Президента Італійської Республіки італійцям, які живуть за межами країни, та іноземним громадянам, що сприяють зміцненню зв'язків між своєю країною й Італією. Орден Італійської Республіки «Зірка італійської солідарності» має 3 ступені: «Почесний офіцер», «Командор» і «Кавалер».

Віктор Скопенко став першим громадянином України, якому вручили “Зірку італійської солідарності” з присвоєнням почесного звання “Командор”.

Віктор Васильович у 2003 році був нагороджений Орденом Зірки Італійської Солідарності "Кавалер" за впровадження і вивчення італійської мови та літератури в Київському університеті і в Україні, за сприяння у поширенні італійської мови та культури. У жовтні 2006 року Президент асоціації «Міжнародний центр мир» (м. Асізі) професор Джанфранко Коста вручив Віктору Скопенку почесний титул "Кавалер Миру".

Варто зазначити, що на сьогодні Київський національний університет імені Тараса Шевченка співпрацює з сімома італійськими вищими навчальними закладами.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024