Новини

 

Зустріч ректора з представниками ТІКА

21.06.2017

21 червня в Червоному корпусі університету відбулася зустріч ректора КНУ імені Тараса Шевченка Леоніда Губерського  з начальником департаменту з розвитку стратегії та координації (ТІКА) при Кабінеті Міністрів Турецької Республіки Кескіном Толга та координатором Програми Турецького агентства зі співробітництва та координації ТІКА в Україні Болатом  Хаджі Байрамом.

Варто нагадати, що у 2003 році в Інституті філології КНУ за сприяння Посольства Туреччини в Україні та ТІКА було відкрито Турецький центр інформації та досліджень. З того часу ТІКА сприяє функціонуванню і розвитку центру, займається капітальним ремонтом аудиторій, а також різноманітними культурними проектами. Серед них -  щорічне проведення мовно-літературних та перекладацьких конкурсів та міжнародних конференцій на базі КНУ. В 2016 році за сприяння ТІКА було відкрито Центр  кримськотатарської мови і літератури, а також лабораторію усного перекладу.

Ректор подякував турецьким друзям за виключно плідну співпрацю і черговий внесок ТІКА у цю співпрацю у вигляді оновленого приміщення кафедри тюркології  та встановлення там найсучаснішої техніки та обладнання. Він, зокрема, наголосив, що університет завжди з задоволенням приймає і прийматиме на навчання турецьких студентів.

У відповідь Кескін Толга  та Болат Хаджі Байрам запевнили, що в Туреччині Україну сприймають як країну-друга, країну-партнера і  дуже дорожать стосунками, що склалися у багатьох сферах, а відтак сподіваються на їхнє розширення і зміцнення.

У зустрічі взяли участь проректор КНУ з міжнародних питань Петро Бех, директор Інституту філології Григорій Семенюк та завідувач кафедри тюркології ІФ професор Ірина Покровська.

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024