Новини

 

Лист до дирекції ПАТ «Київенерго»

21.06.2017

Офіційний лист від Київського національного університету імені Тараса Шевченка до дирекції ПАТ «Київенерго» з підписами Ректора Л. Губерського, Голови профкому В. Цвиха, Голови студентського парламенту С. Гречки, Головного бухгалтера В. Денисенко.

 

 Голові Наглядової ради

Голові Наглядової ради

ПАТ «Київенерго» 

Плачкову І.В.

 

Генеральному директору

ПАТ  «Київенерго»

Фоменку О.В.

 

Шановний Іване Васильовичу!

Шановний Олександре Валерійовичу!

 

Київський національний університет імені Тараса Шевченка є провідним вищим навчальним закладом України і посідає високі місця у міжнародних рейтингах університетів.

З метою забезпечення статутної діяльності Університету на його балансі обліковуються навчальні корпуси, адміністративні споруди, гуртожитки тощо. Тому складовою діяльності Університету є господарська робота, спрямована на забезпечення освітнього процесу та наукових досліджень, створення належних умов для співробітників, студентів, аспірантів і докторантів.

Як державний начальний заклад, Університет фінансується за рахунок коштів Державного бюджету – загального фонду і спеціального фонду.  У кошторисі витрат Університету на 2017 р. за рахунок загального фонду відсутні кошторисні призначення на оплату утримання матеріально-технічної бази Університету, у тому числі теплопостачання. Тому всі видатки здійснюються за рахунок спеціального фонду - тобто власне зароблених Університетом коштів (оплата за навчання студентів-контрактників, часткова оплата за проживання в гуртожитках, надання інших платних послуг).

Протягом останніх років Університет оплачував весь обсяг комунальних послуг (обслуговування майже 100 будівель по місту Києву, з них 25 навчальних корпусів і 21 гуртожиток) за рахунок згаданих вище коштів спеціального фонду. Це суттєво ускладнює вирішення завдань зі збереження та розвитку навчальної і  матеріально-технічної бази для підтримки належного рівня якості освіти. Лише у 2016 році оплата комунальних послуг склала 92 млн.грн. У 2017 році в результаті значного збільшення видатків на оплату праці та зростання тарифів Університет не зможе здійснити оплату комунальних послуг у повному обсязі за рахунок спеціального фонду, адже орієнтовні  показники витрат на ці послуги прогнозуються на рівні 115 млн.грн.

У зв’язку з цим Університет звернувся з клопотанням до Президента України, Прем’єр-Міністра України, Міністерства освіти і науки України, народних депутатів України щодо виділення додаткових коштів у сумі 42.9 млн.грн.

Саме через нестачу коштів виникла заборгованість Університету перед ПАТ «Київенерго» за зимовий опалювальний сезон 2016-2017 року, про що Прес-служба ПАТ «Київенерго» 14 і 19 червня 2017 року розмістила інформацію на офіційному сайті та в соціальних мережах.

Маючи намір погасити заборгованість, Університет уклав договір з ПАТ «Київенерго»   про реструктуризацію заборгованості (угода Р02070944-04/17).  Університет виконує зобов’язання за цим договором і станом на початок червня борг складає 3 046 822.42 грн. (а не 8.9 млн.грн., як це зазначено в інформації прес-служби ПАТ «Київенерго»). Ця заборгованість буде погашена до 30.06.2017.

 Інформація Прес-служби ПАТ «Київенерго» викликала стурбованість та нерозуміння в трудовому колективі і серед студентства Університету, які звертаються до ректорату Університету за роз’ясненнями ситуації, що склалася, та вимогою захистити репутацію Університету, зокрема напередодні вступної кампанії.

У зв’язку з цим просимо поінформувати громадськість щодо причини виникнення заборгованості і про вжиті Університетом заходи щодо її погашення.

Ще одним важливим для колективу Університету питанням є постачання гарячої води в студмістечку Університету в Голосіївському районі Києва, де мешкає понад 10 тис. студентів, аспірантів, докторантів та викладачів. Графіком навчального процесу в Університеті передбачені канікули в липні-серпні, коли гуртожитки фактично вивільняються. Проведення профілактики та гідравлічних випробувань в травні-червні та відключення гарячої води в цей час, а не в липні-серпні, викликають негативний резонанс та соціальну напругу серед студентів і викладачів, аспірантів, докторантів і співробітників, що мешкають в гуртожитках. Просили би взяти до уваги цю обставину та врахувати при плануванні проведення профілактичних робіт.

Крім того, просимо про планові відключення водопостачання на об’єктах університету інформувати в розумні терміни (а не напередодні чи в день відключення), щоб адміністрація Університету мала змогу попередити мешканців та запобігти їх невдоволенню і репутаційним втратам (приклад такого несвоєчасного повідомлення від «Київенерго» додається).

Дякуємо за розуміння та готовність до співпраці!

  

З повагою,

 

Ректор                                                                Л.В.Губерський

 

Голова профкому                                              В.Ф.Цвих

 

Голова

студентського парламенту                              С.О. Гречка

 

 

Головний бухгалтер                                          В.П.Денисенко

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024