Новини

 

Інформація про причини заборгованості Університету перед ПрАТ «Київенерго»

21.06.2017

Офіційна інформація про причини виникнення заборгованості перед ПрАТ «Київенерго» і вжиті Університетом заходи щодо її погашення.

 

Університет є одним із найбільших вищих навчальних закладів України і на його балансі обліковуються навчальні корпуси, адміністративні споруди, гуртожитки тощо.

Як державний начальний заклад, Університет фінансується за рахунок коштів Державного бюджету – загального фонду і спеціального фонду.  У кошторисі витрат Університету на 2017 р. за рахунок загального фонду відсутні кошторисні призначення на оплату утримання матеріально-технічної бази Університету, у тому числі теплопостачання. Тому всі видатки здійснюються за рахунок спеціального фонду – тобто з власно зароблених Університетом коштів (оплата за навчання студентів-контрактників, часткова оплата за проживання в гуртожитках, надання інших платних послуг).

Протягом останніх років Університет оплачував весь обсяг комунальних послуг (обслуговування майже 100 будівель по місту Києву, з них 25 навчальних корпусів і 21 гуртожиток) за рахунок згаданих вище коштів спеціального фонду. Це суттєво ускладнює вирішення завдань зі збереження та розвитку навчальної і матеріально-технічної бази для підтримки належного рівня якості освіти. Лише у 2016 році оплата комунальних послуг склала 92 млн. грн. У 2017 році у результаті значного збільшення видатків на оплату праці та зростання тарифів Університет не зможе здійснити оплату комунальних послуг у повному обсязі за рахунок спеціального фонду, адже орієнтовні  показники витрат на ці послуги прогнозуються на рівні 115 млн. грн.

У зв’язку з цим Університет звернувся із клопотанням до Президента України, Прем’єр-Міністра України, Міністерства освіти і науки України, народних депутатів України щодо виділення додаткових коштів у розмірі 42,9 млн. грн.

Саме через нестачу коштів виникла заборгованість Університету перед ПАТ «Київенерго» за зимовий опалювальний сезон 2016-2017 року, про що Прес-служба ПАТ «Київенерго» 14 і 19 червня 2017 року розмістила інформацію на офіційному сайті та у соціальних мережах.

Маючи намір погасити заборгованість, Університет уклав договір з ПАТ «Київенерго» про реструктуризацію заборгованості (угода Р02070944-04/17).  Університет виконує зобов’язання за цим договором і станом на початок червня борг складає 3 046 822,42 грн. (а не 8,9 млн. грн., як це зазначено в інформації прес-служби ПАТ «Київенерго»).

Ця заборгованість буде погашена до 30.06.2017 р.

 

 

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024