Новини

 

Як пройшов Demo Day

13.06.2017

8 червня 2017 року на території новоствореного інноваційного парку Unit city пройшов Demo Day академічного бізнес-інкубатора YЕР, що об’єднує чотири провідних університети України – Київський національний університет імені Тараса Шевченка, КНЕУ, НАУ, ДонНТУ.

Наш університет у цьому проекті представлено організаційними потужностями Наукового парку «Київський університет імені Тараса Шевченка» та інфраструктурно-локаційними можливостями Наукової бібліотеки імені Михайла Максимовича, де відбувалася низка заходів, в рамках реалізації завдань Центру розвитку інноваційного підприємництва «California in Ukraine».

Протягом 9 тижнів команди-учасники відвідували цікаві лекції, практичні воркшопи, мали постійну підтримку менторів, перевіряли гіпотези, вдосконалювали свої «продукти». На Demo Day у всіх була чудова можливість прослухати пітчі та потрапити у демо-зону, аби познайомитися з проектами резидентів ближче.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка презентував п'ять неймовірних команд із різних факультетів: історичного, філологічного, факультету кібернетики, факультету інформаційних технологій.

Проект «BrAInza» допомагає вирішувати проблему з пошуком документів на комп'ютері.

Проект «Lingua Spirit» проводить онлайн-курси з корейської мови, за допомогою яких можна вивчити мову, не виходячи з дому.

Проект «Night Stories» для тих, хто втомився від нудних екскурсій і кому не вистачає театралізованності, без якої не зрозуміти історію. Під час екскурсій в найцікавіших куточках Києва можна відчути себе учасником історичних подій.

Проект «Type&Hide» – це новий messenger, що вміє приховувати повідомлення від сторонніх очей.

Соціальний проект ISEE – допомагає людям із вадами зору орієнтуватися в просторі.

Команди-стартапи та індивідуальні учасники показали високий рівень підготовки і неабиякий розвиток протягом інкубаційної програми УЕР!

Всі ідеї були чудові, але експертна комісія обрала найкращі. Так, стартап «Type&Hide» отримав можливість безкоштовно взяти участь у Міжнародному Форумі «INNOVATION MARKET». Проект ISEE отримав супроводження та акселерацію від партнера JSCapital.

Організатори впевнені, що і надалі співпраця YEP та Центру розвитку інноваційного підприємництва «California in Ukraine», що створений КНУ та Науковим парком «Київський університет імені Тараса Шевченка» на базі Наукової бібліотеки імені Михайла Максимовича, дасть гідні результати та плідні здобутки щодо розвитку студентських проектів головного університету України.

 

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024