Новини

 

“Нанобіотехнологія – сучасний стан і перспективи співробітництва”

18.12.2006
Під такою назвою проходив Українсько-Німецький Симпозіум з нанобіотехнології з 14 по 16 грудня 2006 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

У відкритті симпозіуму та прес-конференції, що відбулись 14 грудня в Головному корпусі університету, взяли участь директор інституту біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, професор, Сергій Комісаренко, ректор Технічного Університету м. Ульменау (Німеччина), професор Петер Шарф, Віце-президент НАН України, академік Антон Наумовець, завідувач кафедри високомолекулярних сполук, хімічного факультету Київського університету, академік Володимир Сиромятніков та інші.

Мета симпозіуму - демонстрація наукового потенціалу України та Німеччини у галузі нанобіотехнології, обмін досвідом, інтенсифікація українсько-німецького співробітництва та залучення молодих вчених. Симпозіум працював за такими напрямами: наноматеріали у біології, медицині та фармакології; наномасштабна клітинна біологія, генна інженерія та протеоміка; наносенсори, нанопроби та наноаналітика; наномедицина.

Нанотехнологія – це використання часток, діаметр яких становить 100 і менш nm.

Ці нано-частки мають надзвичайні фізікальні, хімічні і біологічні особливості, які дозволяють розроблювати новітні матеріали та електронні системи високої ефіціентності, а також визначати нові можливості в біології і медицині. Завдяки нанотехнологіям, стають можливими різноманітні, багатонадійні покращення медичної діагностики за допомогою високоселективних сенсорів та швидкіших методів аналізу. Розробка новітніх, покращенних матеріалів та їх випробування відбувається на клітинному та молекулярному рівні, що сприятиме в майбутньому більш спрямованому, ефективному терапевтичному лікуванню, яке не буде виявляти побічних дій. Наприклад, як вже було підтверджено клінічно, використання магнетизованих нано-часток при лікуванні пухлин мало чималий успіх, так саме, як і обробка поверхні при вживлянні імплантатів в кісткові тканини нано-порошками, що уживаються в організмі людини.
быстрая раскрутка сайта salvador-group.com
Вчені сподіваються, що новоутворена дисципліна “наномедицина” накреслить нові терапевтичні можливості, за допомогою того, що нанотехнології і наноінженерія забезпечують найкраще і найбільш ефіціентне уподібнення до біологічних структур і функцій, а також розроблюють новітні терапевтичні інструменти.

Наука та практичне застосування нано-структур являє собою велику складність. Сучасні й майбутні випробування, що стоять перед наукою і практикою, можна подолати і довести до корисних підсумків лише в спільних міжнародних та міждисциплінарних наукових конференціях. Це стосується як і науки, так і промислових досліджень в таких галузях, як: біологія, хімія, фізика, електроніка, матеріалознавство, фармакологія і медицина.

Програма Симпозіуму включала наукові доповіді 18 визначних українських і 9 німецьких науковців, які працюють в університетах, наукових інститутах та українській промисловості.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024